Hoe kom je in harmonie met de wereld? Maak je huis schoon volgens deze 7 regels - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hoe kom je in harmonie met de wereld?…
22 geniale uitvindingen die japanners iedere dag gebruiken en de wereld rond zouden moeten gaan 14 grafstenen die een glimlach op je gezicht toveren vanwege de sympathie van de doden

Hoe kom je in harmonie met de wereld? Maak je huis schoon volgens deze 7 regels

Door Janine
1.918
Advertisement

De boeddhistische monnik Tulku Thondup heeft een deel van zijn leven gewijd aan het bestuderen van oude teksten van de boeddhistische traditie, zoekend naar de meest verborgen geheimen. Omdat hij zich in de oude kunst van meditatie wilde verdiepen, dacht de monnik na over de technieken om je volledig bewust te worden van jezelf en de wereld rondom de mens, je zult verrast zijn over wat hij erover te zeggen heeft.

De monnik is van mening dat een uitstekende manier om elke dag te mediteren is... het huishouden doen! Echt waar, hij heeft 7 regels om ze op de best mogelijke manier te voltooien.

De monnik gelooft heilig in de mogelijkheid om dagelijks te mediteren terwijl je het huishouden doet, als je deze 7 regels in acht neemt:

  1. Als je voor anderen wilt zorgen, leer dan eerst om te zorgen voor voorwerpen om je heen: ze zijn gemaakt door anderen, dus hun werk moet worden gerespecteerd.
  2. Probeer altijd dingen te recyclen die je niet meer nodig hebt, op een zodanige manier dat het duidelijk is dat het nuttig is geweest voor jou, het ook nuttig kan zijn (zelfs gerecycled) voor anderen.
  3. Begin met schoonmaken wanneer je alleen bent, als alles stil is om je heen, zodat je volledig kunt ontspannen terwijl je schoonmaakt, zonder dat iemand je afleidt.
  4. Voordat je gaat schoonmaken, laat je je huis even luchten, zodat je nieuwe energie kunt krijgen.
  5. Breek de schoonmaak nooit halverwege af, anders breng je negatieve energie mee die je dag daarna kwijt moet.
  6. Concentreer je op het schoonmaken, zodat je geest zonder enige afleiding in één enkele handeling wordt opgenomen.
  7. Verdeel het huishoudelijk werk over iedereen in huis: het is een goede gewoonte dat iedereen samenwerkt om een gezonde en schone omgeving te behouden, waar het organisme in perfecte harmonie kan groeien.
Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt