Dit is de truc die verborgen zit achter de zes beroemdste goocheltrucs - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit is de truc die verborgen zit achter…
21 foto's van grootouders die laten zien hoe hun fotoalbum van ongeëvenaarde schoonheid is 13 pappa's in actie die laten zien waarom hun beroep het leukste ter wereld is

Dit is de truc die verborgen zit achter de zes beroemdste goocheltrucs

28 November 2017 • Door Janine
45.958
Advertisement

Heb je je ook altijd afgevraagd als je voor de TV zat, hoe de goochelaar een vrouw in de "magische kist" door de helft kon zagen? Begrijp je ook nog steeds niet hoe het mogelijk was dat een potlood een bankbiljet passeerde zonder het in tweeën te delen? Vandaag onthullen we deze en andere trucs.

Dit zijn de trucs achter de zes goocheltrucs waar je sinds je een kind was graag naar keek.

De vrouw door de helft gesneden in de "magische kist"

Hoe is het mogelijk dat de goochelaar er steeds in slaagt om de houten kist waar zijn assistente in ligt, in tweeën te zagen? Wanneer de vrouw in de kist gaat liggen, ligt ze er in werkelijkheid maar voor de helft in terwijl in de tweede helft de benen van zijn tweede assistente tevoorschijn komen. Simpel, toch?!

Het bankbiljet dat niet door midden gesneden wordt

De illusie van dit populaire magische spel zit verborgen in het potlood, niet in het bankbiljet: de goochelaar gebruikt een potlood dat eerder in tweeën is gedeeld, en vervolgens door een magneet aan elkaar vast zit. Op deze manier kan het bankbiljet eenvoudig door het potlood zonder te scheuren.

Advertisement

De rijzende fakir

In dit geval zijn de balans en weerstand van de functionele ondersteuning die zich uitstrekt van onder het tapijt tot de benen, passerend via de in de hand gehouden stok, van fundamenteel belang. Probeer de ruime mouw van de goochelaar te zien en je begrijpt de truc!

Het glas dat in het niets verdwijnt

Je ziet een glas (maar het kan ook een blik zijn), een vel papier en een tafel. Het glas wordt bedekt met het vel papier, er wordt op gedrukt om de randen van het papier te markeren, en het glas wordt aan de rand van de tafel gezet. Als je het glas vlakbij je houdt, laat je met een snelle beweging het glas op de grond of tussen je benen vallen. Op het vel papier zie je de randen staan en het publiek heeft niets in de gaten. Met één beweging verpletter je het vel papier op tafel en het glas lijkt in het niets te zijn opgelost.

Als je het beter wilt begrijpen, kijk hier!

De "verdeelde" vrouw

De assistente, voorzien van een slank en lenig lichaam, moet ervoor zorgen dat ze haar hand en voet die uit de doos steken tijdens de verplaatsing van de doos niet beweegt. Soms is magie niets anders dan fysieke vaardigheid, niets meer!

Advertisement

De persoonlijke truc van Michael Jackson

foto: imgur.com

Herinner je je de buiging van Michael Jackson, die van het beroemde lied "Smooth Criminal" waarmee hij de vloer raakte en de wetten van de zwaartekracht uitdaagde? Het lichaam van de zanger slaagde erin zich 45° te buigen dankzij zijn speciale schoenen met een aan de vloer vastgeklikte schroef. Doordat de schoen blokkeerde, was het makkelijk om de leunende beweging te maken. Nogmaals fysieke vaardigheid en een enkele kleine, ingenieuze truc!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt