Hoe je in minder dan een minuut in slaap valt met de "4-7-8"-methode en slapeloosheid verslaat

Janine image
door Janine

14 December 2021

Hoe je in minder dan een minuut in slaap valt met de "4-7-8"-methode en slapeloosheid verslaat
Advertisement

Slapeloosheid is een aandoening waar veel mensen last van hebben, waarvan de oorzaken in verschillende factoren te vinden zijn. Ook als het probleem niet chronisch is, kan het voorkomen dat je ernstige moeilijkheden hebt om in slaap te vallen of om goed en rustig te slapen. Ook hier zijn de redenen talrijk en vaak ook gekoppeld aan onze eetgewoonten of onze routine: voor het slapengaan moeten sommige voedingsmiddelen worden vermeden, terwijl telefoons en computers minstens een half uur voor het slapengaan moeten worden uitgeschakeld. Dat gezegd hebbende, kunnen we profiteren van een natuurlijke en vrij effectieve methode om ons lichaam te laten ontspannen en slapen. Hoe? Dankzij de "4-7-8"-methode, die zijn oorsprong vindt in de yoga-ademhaling.

via Sleep Foundation

Advertisement
Pexels

Pexels

Dankzij deze op Harvard bedachte methode, die niets meer is dan een ademhalingstechniek, lijkt het mogelijk om in minder dan een minuut in slaap te vallen: in 57 seconden om precies te zijn! Het belangrijkste is om te weten hoe je het meeste uit deze korte tijd kunt halen. Het idee kwam van Dr. Andrew Weil en is onderverdeeld in drie hoofdpunten:

  • adem gedurende 4 seconden in;
  • houd je adem 7 seconden vast;
  • adem in 8 seconden uit.

Dit alles moet minstens 3 keer worden herhaald, in totaal 57 seconden, wat de juiste hoeveelheid tijd is waarin ons lichaam moet ontspannen dankzij deze ademhalingstechniek die zo veel te danken heeft aan yoga.

Advertisement
Pexels

Pexels

Als je je afvraagt ​​hoe de simpele handeling van "ademhalen" zo heilzaam kan zijn, zullen we het je meteen uitleggen. Dankzij deze manier van ademen wordt ons lichaam ertoe gebracht te "vertragen": angst wordt gekalmeerd, adrenaline wordt geblokkeerd en bovendien concentreert het brein zich alleen op de ademhaling, - geen banale factor als we alle input overwegen die we elke dag van buitenaf ontvangen. In die 57 seconden concentreren we ons echter alleen op onszelf. Het is dus in ieder geval een effectieve techniek om zorgen en stress weg te nemen, en die aan het eind van de dag door iedereen dagelijks zou moeten worden gebruikt. Het draait tenslotte allemaal om ademhalen!

Laat het ons weten als jij ook enig voordeel haalt uit deze techniek!

Advertisement