Verkoopster eetkraampje steekt slim borden in doorzichtig plastic zodat ze die kan hergebruiken

door Skip

07 Juli 2022

Verkoopster eetkraampje steekt slim borden in doorzichtig plastic zodat ze die kan hergebruiken
Advertisement

Een van de meest irritante dingen die je thuis moet doen is toch wel de afwas na het avondeten of de luch, en bedenken mensen allerlei manieren, die logica en wetenschap overstijgen, puur om onder de saaiste klusjes uit te komen. Hier zat een Peruviaanse eetkraamhoudster ook mee en kwam met een geniale truc waarmee ze haar Mexicaans eten mee kon serveren. Deze vrouw, die in de hoofdstad Lima woont, heeft een succesvol eetkraampje op straat. Ze serveert namelijk dingen als huisgemaakte rijst en stoofgerechten vanuit een klein verrijdbaar kraampje. 

via American Post

Advertisement
TikTok - kattyhilarion

TikTok - kattyhilarion

Deze verkoopster gebruikt geen wegwerpborden. Ze moest dus iets vinden zodat ze toch wel productief kon zijn zonder vaatwerk af te wassen en haar klanten snel te kunnen bedienen. Zo kan ze tijd en water besparen. Elke klant krijgt een bord dat is ingepakt in een plastic zakje dat je wegwerpt en waarop ze dan het eten serveert. Als haar klanten eenmaal zijn uitgegeten geven zij het bord terug, plastic gaat eraf en is het bord helemaal schoon.

Advertisement
TikTok - kattyhilarion

TikTok - kattyhilarion

TikTok-gebruiker "kattyhilarion" is gefascineerd door de geniale ingeving van deze dame en besloot een filmpje te maken en dit op het socialemedianetwerk te plaatsen. Hoe dan ook, zoals dat vaak gebeurt op internet, zorgde de werkwijze van de onderneemster voor meningsverschillen.

Iemand was echt onder de indruk van de listigheid van deze dame. Een gebruiker schrijft:"En dit is nog eens creatief zijn, dit ga ik ook doen wanneer mijn familie komt, zo bespaar ik water."

TikTok - kattyhilarion

TikTok - kattyhilarion

Een aantal waren niet onder de indruk van het idee van deze verkoopster en zeiden deze aanpak ook al in andere landen in de wereld te hebben gezien. Bijvoorbeeld "In Mexico doen ze het al jaren zo" schreef een gebruiker.

Anderen benadrukten tenslotte wat de mogelijke milieu-impact is die deze truc met zich mee kan brengen , want enerzijds bespaar je met deze slimmigheid water, maar anderzijds gebruik je een berg plastic:"Zonder meer zijn er een aantal die het toejuichen hoe ze het aanvliegt omdat het vindingrijk en creatief is, maar anderen hebben ook kritiek op het niet afwassen van de bordjes omdat ze het zeer vervuilend vinden vanwege de hoeveelheid plastic zakjes die ze elke dag moet gebruiken en weggooien," lichtte een gebruiker toe.

Hoe denk jij over dit trucje? 

Advertisement