7 kamerplanten om in huis te hebben om de luchtkwaliteit te verbeteren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 kamerplanten om in huis te hebben…
23 foto's die laten zien wat er kan gebeuren als je een baby verwacht 11 foto's die aantonen dat het voor een hond of kat moeilijk is samen te leven met een kind

7 kamerplanten om in huis te hebben om de luchtkwaliteit te verbeteren

3.107
Advertisement

Ook al hou je er niet van je huis te decoreren met planten, dan zou je er toch over na kunnen denken vanwege het welzijn. Waarom? Omdat planten in staat zijn om vele aspecten van onszelf te beïnvloeden, van fysiek tot mentaal welzijn!

Kamerplanten hebben de fantastische kracht om de schadelijke werking van een aantal vluchtige elementen in ons huis tegen te gaan, de luchtkwaliteit te verbeteren en, als resultaat, een positieve invloed op ons lichaam hebben.

Citroenboom

Deze boom geeft niet alleen een unieke kleur en aangename geur aan je huis, maar is ook in staat om de omgeving te "steriliseren" door overtollig vocht te absorberen. Hij houdt van de zon en regelmatig water, maar kijk uit dat je niet teveel geeft!

De ficus

foto: Darsie

Eén van de meest voorkomende kamerplanten, maar wist je dat het veel zuurstof afgeeft, gifstoffen in de lucht neutraliseert en omgevingen die te droog zijn bevochtigd? Fantastisch!

Advertisement

Kalanchoë blossfeldiana

Deze van oorsprong uit Madagascar komende plant heeft op zijn beurt de kracht om vocht te absorberen, dat het opslaat in zijn bladeren. Het wordt ook wel "calancola" genoemd.

Laurus Nobilis

foto: Petar43

Ook de laurier absorbeert vocht dat zo schadelijk is voor onze gewrichten en luchtwegen en creëert een uitstekend microklimaat in huis; en we weten dat de bladeren, als ze eenmaal gedroogd zijn, ook in de keuken gebruikt kunnen worden!

De prachtige Sansevieria

Deze plant geeft niet alleen veel zuurstof vrij, maar absorbeert ook de vluchtige elementen die uit synthetische materialen komen.

Advertisement

Spathiphyllum

De spathiphyllum (of lepelplant) reguleert niet alleen het vocht, maar het absorbeert schimmelsporen, vooral als het in huis een temperatuur van ongeveer 18 graden Celsius is. En niet te vergeten heeft het prachtige bloemen!

Chamaecyparis plant

Ook wel valse cipres genoemd, wordt in Japan heilig beschouwd. Geeft het huis vocht en haalt het stof weg. Als je de plant gezond wilt houden, denk er dan aan dat het weinig licht en water nodig heeft!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt