In Madrid vervoeren taxichauffeurs ouderen gratis om hen de kerstversiering van de stad te laten zien

Janine image
door Janine

24 December 2019

In Madrid vervoeren taxichauffeurs ouderen gratis om hen de kerstversiering van de stad te laten zien
Advertisement

Kleine gebaren van vriendelijkheid die de wereld zullen redden: taxichauffeurs uit Madrid hebben besloten om de ouderen van de stad mee te nemen voor een ritje in de auto om de mooie kerstverlichting te zien. Allemaal gratis. Gratis ritten naar het stadscentrum om wat kerstsfeer te bewonderen en te proeven. Madrid, evenals andere Europese steden, is versierd en kleurt tijdens de feestdagen, en veel decoraties fleuren het stadscentrum op. Niet iedereen kan echter genieten van deze bijzondere tijd van het jaar - ouderen, bijvoorbeeld met beperkte mobiliteit, zouden zonder hulp de stad niet in kunnen komen.

via Facebook / Asociación Elite Taxi Madrid

Un total de 110 taxistas madrileños participarán hoy jueves, 20 de diciembre, en la segunda edición de "Taxiluz", un...

Pubblicato da Horas De Taxi su Giovedì 20 dicembre 2018

Een interessant initiatief van solidariteit is dat van Taxi-Luz, waarmee inwoners van vier ouderencentra van Madrid het verlichte stadscentrum van dichtbij kunnen observeren. Familie en vrienden kunnen een taxirit maken, zodat ze wat tijd samen kunnen doorbrengen en in alle rust van de kerstsfeer kunnen genieten.

Advertisement
Facebook / Asociación Elite Taxi Madrid

Facebook / Asociación Elite Taxi Madrid

De route van Taxi-Luz begint op de Paseo de Camoens en eindigt op Plaza de Toros de Las Ventas. De hele reis duurt een uur - een magisch uur waarin bezoekers alle lichten en kerstdecoraties in de straten van Princesa, Gran Vía, Alcalá-Cibeles, Goya en Serrano zien.

In werkelijkheid is dit de derde editie van dit prachtige initiatief. Naast ouderen halen taxichauffeurs op 30 december ook de kinderen op die zijn opgenomen in de palliatieve zorgafdeling van het ziekenhuis Niño Jesús. In totaal zullen 200 taxichauffeurs hun auto en hun service gratis ter beschikking stellen voor het vervoeren van ongeveer 800 mensen, waaronder ouderen en kinderen.

Advertisement