8 verborgen functies van je Android smartphone - BekijkDezeVideo.nl
x
8 verborgen functies van je Android…
20 honden die de ruimte van anderen echt niet kunnen respecteren 10 voorwerpen die een onverwacht ander doel hebben dan wat je altijd dacht

8 verborgen functies van je Android smartphone

14 December 2017 • Door Janine
5.229
Advertisement

Altijd een smartphone bij je te hebben, wil niet zeggen dat je het ook perfect weet te gebruiken. Er bestaan functies van het Android touch-screen waar de meeste mensen geen weet van hebben; het zou goed zijn die "verstopte" functies te ontdekken die heel nuttig kunnen zijn. De 8 hieronder beschreven functies kunnen een goed uitgangspunt zijn!

1. Gastmodus.

foto: © pixabay

De Gastmodus  kan handig zijn als je je telefoon regelmatig aan iemand anders uitleent, zonder dat je je persoonlijke gegevens wilt laten zien. Bij enkele Android versies kun je een tijdelijk account aanmaken, waarbij de functionaliteiten worden teruggebracht tot basisfuncties.

2. Geheim spel.

Er bestaat een geheim spel dat beschikbaar is gesteld voor Android smartphones vanaf de 2.3 versie. Om erachter te komen welk spel dat is, moet je de Instellingen openen, vervolgens Telefooninstellingen en herhaaldelijk op Android Versie x.x.x.: wie weet om welk spel het gaat!

Advertisement

3. Schermlezer.

foto: © pixabay

In veel situaties zijn we niet in staat een bericht op onze smartphone te lezen (bijvoorbeeld terwijl we autorijden). Als je je nieuwsgierigheid niet kunt bedwingen, of het nu om een bericht, een webartikel of wat voor geschreven tekst dan ook gaat, je kunt altijd rekenen op de Schermlezer functie: dit stel je zo in: Instellingen > Toegankelijkheid > Schermlezer (Of Google TalkBack), de smartphone vertaalt de geschreven tekst mondelijk, waardoor je ernaar kunt luisteren!

4. Controle op afstand.

foto: © pixabay

Het op afstand controleren van een smartphone betekent toegang hebben tot de telefoon, in geval van diefstal of verlies, via een pc; dit kan worden gebruikt om de telefoon te blokkeren, te lokaliseren of de inhoud ervan te wissen. Toets vervolgens: Instellingen > Veiligheid > Apparaatbeheer en vink de vakjes "Extern apparaat lokaliseren", "Android  Device Manager" en "Extern vergrendelen toestaan en gegevens verwijderen" aan. Om hiervan gebruik te maken en toegang tot je smartphone vanaf de pc te krijgen, registreer je je op AirDroid.

5. Hoe de batterij te sparen.

foto: © pixabay

Het activeren van gekleurde pixels is één van de redenen dat de batterij snel leeg raakt. Om dit te voorkomen hoef je niet veel te doen: stel een zwarte achtergrond in of verwijder hem (het display blijft dan dus vanzelf zwart), zodat de pixels niet geactiveerd worden!

Advertisement

6. Gezichtscontrole van de smartphone

foto: © pixabay

Wist je dat je je smartphone kunt controleren door middel van bewegingen met je gezicht? Door het installeren van  EVA Facial Mouse kun je toegang krijgen tot de inhoud door eenvoudigweg je gezicht te bewegen. Een zeer handige functie voor als je geen handen vrij hebt!

7. Schermvergroting.

foto: © pixabay

Op je Android smartphone zit een functie waarmee je, indien geactiveerd, delen van het scherm kunt vergroten (heel handig voor slechtzienden!): ga naar Instellingen, selecteer Toegankelijkheid en tot slot Schermvergroting. Op deze manier kun je iconen, teksten en afbeeldingen vergroten.

Advertisement

8. Wi-Fi Hotspot.

In sommige gevallen kan het handig zijn om de verbinding van een andere smartphone (of die van jezelf) te gebruiken om op internet te surfen. Als gebruiker en aanbieder het eens zijn, kunt je de hotspot op zowel jouw smartphone als op die van iemand anders activeren: met Hotspot bedoelen we de mogelijkheid van een smartphone om router te worden en jouw beschikbare internetverkeer te delen. In dat geval, toets je Instellingen > Tethering > Router WiFi en dan selecteer je Wi-Fi Hotspot.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt