Dacht je dat je een zware baan had? Deze 10 beroepen doen je van gedachten veranderen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dacht je dat je een zware baan had?…
30 keer waarin de camouflage niet beter kon wezen 24 mensen waarvan de dag op de slechtst mogelijke manier is begonnen

Dacht je dat je een zware baan had? Deze 10 beroepen doen je van gedachten veranderen

6.207
Advertisement

Als het spreekwoord "luiheid is des duivels oorkussen" waar is , is het ook waar dat het zwaar kan zijn om iedere dag hetzelfde te doen, ook voor de meest overtuigde mensen. Afmattende werkuren, ondraaglijke collega's, salaris die niet evenredig is aan de geleverde inspanning... er kunnen vele redenen zijn waarom we ons werk haten, met soms pathologische gevolgen.

Maar kijk uit dat je niet te ontevreden bent! We hebben een reeks banen verzameld die onplezierig en uitputtend zijn. En ineens lijkt het werken op kantoor met die vervelende collega zo gek nog niet.

1. Balsemer

De balsemer heeft de taak om het proces van afbraak van lichaamsweefsels te voorkomen of te vertragen. Hij is voortdurend in contact met de lichamen van mensen of dieren die tot een beter leven zijn gekomen, naast het gebruik van stoffen die mogelijk schadelijk zijn voor zijn gezondheid.

2. Diamantzoeker

foto: Imgur

Je hebt vast weleens een film gezien met mensen die dit werk deden tussen lijden en misbruik: welnu, de realiteit is niet anders! De diamantzoeker heeft één van de slechtste banen ter wereld, omdat het in handen van corrupte en gewetenloze organisaties is, die mensen tot een staat van semi-slavernij verlagen.

Advertisement

3. Zwavel verwijderaar

Degenen die zwavel zoeken worden meestal heel slecht betaald en worden onderworpen aan vermoeiende diensten. Het ergste aspect van het werk is natuurlijk het gevaar: de werkplekken worden gekenmerkt door een sterke geothermische activiteit en om deze reden worden ze blootgesteld aan ongevallen en schadelijke gassen.

4. Arbeiders in de Afghaanse steenfabrieken

De baksteenfabrieken in Afghanistan zetten hun productie met verouderde technieken nog altijd voort, zowel in de processen als in de veiligheidsregels. Traditiegetrouw wordt gebruik gemaakt van kinderarbeid, een fenomeen dat onmogelijk lijkt te worden uitgeroeid.

5. Mestinspecteur

foto: imgur

Het onderzoeken van de uitwerpselen is een effectieve en snelle manier om ziekten onmiddellijk te herkennen en er zijn mensen die specifiek studeren om dit te doen. Hoewel het een zeer onaantrekkelijke baan lijkt, is de beloning meestal in de juiste verhouding.

Advertisement

6. Onderzoeker van dierenlichamen

Deze professionele figuur houdt zich voornamelijk bezig met het  herkennen van de lichamen van overleden dieren; uiteraard hebben we te maken met lichamen (of delen daarvan) die zich kunnen presenteren in verschillende condities en stadia van ontbinding...

7. Expert in nare geuren

foto: Imgur

Heb je je ooit afgevraagd hoe deodorants worden getest die je op je lichaam aanbrengt? Er bestaat een precieze figuur, werkend in deodorantbedrijven voor lichaam of voor omgevingen, die de taak heeft om te beoordelen of een product erin geslaagd is om een nare geur te bedekken, en voor hoe lang. Niet bepaald een droombaan.

Advertisement

8. Rioolreiniger

foto: imgur

In landen als India, waar het rioleringssysteem niet het verst gevorderd is, is er een professionele figuur die de riolering moet schoonmaken en eventuele verstoppingen moet oplossen. Hun gereedschap? Schoffels, stokken, elektrische schrapers... en soms hun eigen handen.

9. Schoonmaker op een plaats delict

Nadat de plaats delict door de wetenschappelijke politie is onderzocht en bestudeerd, moet iemand zich bezighouden met het opruimen van al het organische materiaal; dit geldt voor zowel de misdaden die zojuist zijn gepleegd, als misdaden die na een lange tijd worden ontdekt...

Advertisement

10. Zoutwerker in Ethiopië

Voor deze specifieke verwerking worden gewoonlijk leden van de Afar-stammen gebruikt, omdat de natuur hen een bijzondere weerstand tegen hitte en droogte heeft gegeven. Desondanks, probeer maar eens uren en uren te werken in de hel van de woestijn met temperaturen van 50°C...

Laten we eerlijk zijn, acht uur werken op kantoor, ook al lijkt het nog zo zwaar, lijkt dan toch niet zo heel erg...

foto: pexels
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt