Ze zegt haar baan op en gaat bij haar ouders wonen: "ze betalen me om bij hen te blijven"

Janine image
door Janine

22 Juli 2023

Ze zegt haar baan op en gaat bij haar ouders wonen: "ze betalen me om bij hen te blijven"
Advertisement

Een baan hebben en onafhankelijk worden van je familie is een droom die door veel jongeren wordt gedeeld, maar jammer dat het niet altijd gemakkelijk te realiseren is. De veranderingen in de samenleving en de wereld van het werk leggen druk op elke persoon die aan het begin van zijn professionele carrière staat of die er al langer mee bezig is, waardoor het soms moeilijk wordt om bepaalde ritmes te verdragen.

Oneindig veel werkuren, weinig rust en constante stress helpen zeker niet om het leven met sereniteit tegemoet te treden, als we daar nog aan toevoegen dat salarissen vaak niet in overeenstemming zijn met dat wat bedrijven verwachten, wordt alles nog ingewikkelder. De vrouw in het middelpunt van dit artikel weet er alles van, aangezien ze een drastische beslissing heeft genomen betreft haar baan. We leggen het je uit.

via Times Now News

Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Nianan, een Chinees staatsburger, is 40 jaar oud en heeft besloten haar leven drastisch te veranderen. Ze werkte 15 jaar bij hetzelfde bedrijf, maar was het beu om 6 dagen per week vele uren te werken. Ze besloot te stoppen en een nieuwe activiteit te beginnen. Een baan die heel vreemd zou kunnen lijken, maar die in de loop van de tijd steeds meer toeneemt.

Onze protagonist heeft haar baan bij een persbureau opgegeven om een ​​"fulltime dochter" te worden. Deze 40-jarige verhuisde naar het huis van haar ouders en begon ze met alles te helpen: ze staat samen met hen op, ze dansen elke ochtend om de dag goed te beginnen, en dan helpt ze ze met alles wat ze moeten doen.

"Het is een beroep vol liefde" - ​​zei de vrouw. Hele dagen bij haar ouders doorbrengen, aan hun zijde staan, met ze lachen en elke maaltijd samen bereiden maakt haar gelukkig, maar niet honderd procent tevreden. Hoewel ze haar een maandsalaris van ongeveer 550 euro geven, zei de 40-jarige dat ze eigenlijk op zoek is naar een hoger inkomen. Wat haar natuurlijk van haar ouders zou kunnen verwijderen, ook al lijkt het voor hen helemaal geen probleem.

Uit de verhalen van Nianan blijkt in feite dat haar vader en moeder blij zouden zijn als ze een andere baan zou vinden, misschien meer winstgevend, maar ze gaven ook toe dat ze heel blij zijn haar elke dag aan hun zijde te hebben.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De keuze van deze dochter is bekend geworden en heeft tot veel reacties geleid. Velen zijn er voorstander van en onderstrepen hoe belangrijk het is om dicht bij de ouders te blijven, vooral als ze ouder worden, terwijl anderen hebben gezegd ertegen te zijn. Een "echte" baan opgeven om betaald te worden door de ouders en doen waar een kind normaal voor zou moeten zorgen, is geen goede zaak en doet haar geen eer aan. Sommige gebruikers hebben haar keuze betwist, met het argument dat haar keuze slechts een zet is om te profiteren van het geld van haar ouders en geld te verdienen door weinig te doen.

Een gebrek aan onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid zou het gevolg zijn van haar beslissing, maar is het echt zo verkeerd om zo'n beroep uit te oefenen? Wat vind jij van dit hele verhaal?

Advertisement