Deze serveerster heeft een manier gevonden om grotere fooien van klanten te krijgen

Janine image
door Janine

06 Maart 2023

Deze serveerster heeft een manier gevonden om grotere fooien van klanten te krijgen
Advertisement

Werken is niet alleen een manier om in ons levensonderhoud te voorzien, maar ook om ons overdag bezig te houden en nieuwe kennissen te maken. Vooral bij beroepen die in direct contact staan ​​met het publiek is het erg leuk om een ​​paar woorden te kunnen wisselen, maar dit is niet altijd positief. Degenen die in vergelijkbare omgevingen werken, weten heel goed dat er zowel positieve als negatieve aspecten zijn en dat sommige beroepen juist om deze reden ingewikkelder zijn om te beheren. Dat weten bijvoorbeeld obers heel goed, die dag in dag uit een enorm geduld moeten ontwikkelen om iedereen tevreden te kunnen stellen en de nodige beleefdheid te behouden.

Het is alleen jammer dat degenen die voor dit beroep kiezen in de meeste gevallen niet altijd worden betaald zoals zou moeten en om voldoende salaris te verdienen, moet je je ook concentreren op fooien. Maar wat kun je doen om goede fooien te krijgen en je maandelijks inkomen te verhogen? De jonge vrouw waar we het over willen hebben, lijkt de juiste methode te hebben gevonden.

via Headtopics

Advertisement

Deirdre Dwyer is een 22-jarige vrouw uit Los Angeles, Verenigde Staten, die een video op internet heeft geplaatst waarin ze de kleine strategie onthult die ze gebruikt om de klanten van het restaurant waar ze werkt te "verleiden" om haar meer fooien te geven. De jonge vrouw, werkzaam als serveerster, bekende dat haar salaris niet erg hoog is, dus wat extra’s zou handig zijn geweest.

Bij het werken in een restaurant is het echter niet gezegd dat alle klanten er aan het einde van de maaltijd voor kiezen om wat extra geld achter te laten aan degenen die hen bedienden, maar blijkbaar heeft Deirdre bij toeval een manier gevonden om hen te “overtuigen”.

"Ik werk al een tijdje in een restaurant waar echtparen met kinderen komen - zei de jonge vrouw - Tijdens een dienst sprak ik met ouders die zich bij mij verontschuldigden voor het gedrag van de kinderen. Ik weet niet waarom, maar in plaats van gewoon te antwoorden om zich geen zorgen te maken en dat ik voor het schoonmaken zou zorgen, zei ik dat ik ze perfect begreep, want ik had ook kleintjes thuis".

Advertisement

Een uitspraak en een klein leugentje dat klanten interesseerde en ertoe aanzette haar een fooi te geven. Ongelovig over wat er gebeurde, besloot de serveerster het opnieuw met andere mensen en volgens haar verhalen lijkt het te hebben gewerkt en onverwachte maar zeer positieve resultaten te hebben opgeleverd.

"Als je als ober werkt, moet je deze methode proberen - raadde het meisje aan - ik heb geen kinderen, maar als ik het tegenovergestelde zeg, krijg ik veel hogere fooien dan normaal".

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Veel internetgebruikers vonden het een briljante en positieve oplossing, terwijl vele anderen de jonge vrouw hebben bekritiseerd en haar beslissing om te liegen om wat extra geld te krijgen niet hebben gedeeld.

Wat is jouw mening: doet ze er verkeerd aan of niet?

Advertisement