Deze vierkante golven trekken toeristen aan maar het is een gevaarlijk fenomeen dat iedereen moet weten - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze vierkante golven trekken toeristen…
20 grappige bewijzen dat husky's de meest communicatieve honden ooit zijn 23 schaamteloos gelukkige mensen wier verhalen het verdienen om verteld te worden

Deze vierkante golven trekken toeristen aan maar het is een gevaarlijk fenomeen dat iedereen moet weten

22 Februari 2018 • Door Janine
6.492
Advertisement

De grootsheid van de natuur laat zich vaak in onverwachte vormen en gebeurtenissen van ongelooflijke kracht zien. Dat is ook het geval van de zogenaamde "dwarszee", een waarneembaar fenomeen, onder andere op het eiland Ré, 3,5 km voor de Franse westkust.

De bijzonderheid is dat de golven die kunnen worden waargenomen vanaf de vuurtoren van het eiland er uitzien als een gigantisch schaakbord getrokken op zee, zo bijzonder dat het veel toeristen en zwemmers intrigeert, maar heel gevaarlijk is.

Het eiland Ré bevindt zich op het kruispunt tussen twee verschillende zeeën.

Het fenomeen van de vierkante golven van het eiland Ré lijkt op het eerste gezicht iets onverklaarbaars of voort te komen uit een of ander mysterieus fenomeen. In werkelijkheid hangt het af van de kruising van twee stromingen die worden gekenmerkt door verschillende meteorologische modellen die botsen op het samenkomen op schuine hoeken.

Ondanks hun indrukwekkende visuele schoonheid, zijn de vierkante golven van het eiland Ré een buitengewoon gevaarlijk fenomeen, omdat de kracht van de gekruiste stromingen die ze genereren elke zwemmer zou overspoelen en ernstige schade aan boten zou kunnen veroorzaken. Gelukkig ontstaan deze specifieke golven alleen in de aanwezigheid van bepaalde meteorologische omstandigheden: ze krijgen meestal vorm in de oceanen, maar soms kan de dwarszee ook in kustgebieden voorkomen.

Advertisement

Een fenomeen met een ongelooflijke visuele kracht.

De gevaren van de vierkante golven verhogen hun roem en grootsheid, waardoor ze één van de meest unieke en buitengewone verschijnselen zijn die op aarde te zien zijn. Het eiland Ré telt steeds meer toeristen die, ongeacht de mogelijkheid, naar het eiland gaan in de hoop dit verrassende fenomeen te kunnen aanschouwen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt