10 geheime plekken verborgen in gebouwen die we allemaal kennen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 geheime plekken verborgen in gebouwen…
6 handelingen die een klein kind nooit mag ondergaan 7 nieuwe trucs voor smartphones die de meeste mensen niet kennen

10 geheime plekken verborgen in gebouwen die we allemaal kennen

Door Janine
5.719
Advertisement

Het is niet vreemd dat kunstenaars (alle soorten, schilders, architecten, beeldhouwers, zangers, muzikanten...) besluiten een geheim te verbergen in hun werk: misschien om ervoor te zorgen dat ze verbonden met hen blijven, zelfs als ze aan de gemeenschap worden geschonken. Er zijn honderden voorbeelden te noemen, maar deze keer hebben we ervoor gekozen om ons te concentreren op de geheimen die in gebouwen verborgen zijn. Wie weet of jij misschien op een van deze plaatsen was en of je je bewust was van het bestaan van deze vertrekken die bij de meeste mensen onbekend is...

Het geheime appartement in de Eiffeltoren.

Aan het einde van de bouw van de toren besloot Gustave Eiffel om een kleine ruimte helemaal voor zichzelf te reserveren: op de derde verdieping van de structuur creëerde hij een appartement, ingericht volgens de smaak van die tijd. Zelfs vandaag nog zijn de antieke houten meubels en de vleugelpiano bewaard gebleven.

Talloze mensen vroegen hem of ze het appartement mochten gebruiken, al was het maar vooor één nacht, maar hij weigerde en bewaarde dit kleine, prachtige appartement voor zichzelf (en voor een aantal goede vrienden).

Bron: Independent

Een gevangenis in het Palazzo Ducale, Venetië.

Met de term 'Piombi' (lood) werd aangegeven welk gebied ooit werd gebruikt voor een detentie, gelegen op de zolder van het Palazzo Ducale. De gevangenissen danken hun naam aan het materiaal waarmee het dak werd gebouwd, van lood, aan de binnenkant versterkt met lariks balken. Hier werd ook Giacomo Casanova vastgehouden, die het nauwgezet heeft beschreven in zijn roman "Geschiedenis van mijn leven" van waaruit hij met zijn celgenoot wist te ontsnappen.

Advertisement

De 103e verdieping van het Empire State Building.

foto: pixabay.com

Officieel heeft het Empire State Building 102 verdiepingen, allemaal toegankelijk voor het publiek: op de hoogste kun je een prachtig uitzicht op Manhattan met zijn honderden wolkenkrabbers bewonderen, overal verspreid. Slechts weinigen weten echter dat er een 103e verdieping is, die absoluut niet toegankelijk en niet aanbevolen is voor degenen die last hebben van duizeligheid: het is voor het grootste gedeelte blootgesteld aan de open lucht en alleen een lage reling (het bereikt de knieën niet) beschermt tegen mogelijke valpartijen. Alleen vanaf hier heb je een 360° panoramisch uitzicht op de stad.

De ondergrondse tunnels van Las Vegas.

foto: pixabay.com

Had je ooit gedacht dat onder het wegdek van Las Vegas, de stad van entertainment en licht, er een diametraal tegenovergestelde realiteit is? Deze bestaat niet uit geld, gokken, drank en luxe hotels, maar uit armoede, degradatie en illegale immigranten. De tunnels die zich aftakken onder de stad zijn de thuisbasis van honderden daklozen, die in totale verlating in duisternis leven.

De geheime kamer van Mount Rushmore.

Vlakbij het hoofd van Abraham Lincoln, in de diepten van de rots, werd in 1930 een geheime kamer gebouwd. Hierin worden de belangrijkste documenten uit de Amerikaanse geschiedenis, waaronder de Onafhankelijkheidsverklaring, tot op de dag van vandaag bewaard.

Bron: Business Insider

Het lege gebouw op Times Square.

Op Times Square valt een gebouw met de lichte schermen op tussen de andere gebouwen. Velen zullen zich hebben afgevraagd wat er zich binnenin bevindt, maar het antwoord is 'niets'. Ooit bevonden zich hier kantoren, maar het bedrijf is in 1992 failliet gegaan. Sindsdien is het niet langer bewoond, behalve op de begane grond waar winkels zijn gevestigd. De eigenaar van het gebouw blijft echter veel geld verdienen aan de structuur: met de huur van de wanden verdient hij elk jaar 23 miljoen dollar.

De 'Kachel' in het Apostolische Gebouw.

foto: Wikimedia

De Kachel van kardinaal Bibbiena is een kleine kamer op de derde verdieping van het Apostolische paleis in Vaticaanstad. De 'Kachel' is niets anders dan een privé-badkamer in het grootste appartement dat ooit bewoond werd door de kardinaal. Het is beroemd om de fresco-cyclus uitgevoerd door de studenten van de school van Raffaello met erotisch thema.

Foto: maxpixel.freegreatpicture.com

De Suite in het Disney kasteel.

In het beroemde en spectaculaire kasteel van Disney World is een luxueuze suite verborgen, naar de wil van Walt Disney. De inrichting is van waarde, met een marmeren open haard gebouwd op een oude 17e-eeuwse Franse houten open haard. Pas onlangs heeft het parkmanagement besloten om elk jaar toegang te verlenen aan een aantal mensen, afkomstig uit een loterij waarbij duizenden mensen betrokken zijn.

Foto: Rstoplabe14 /Wikimedia

Wat zit er verborgen in de fakkel van het Vrijheidsbeeld.

foto: pixabay.com

Tegenwoordig komen toeristen massaal genieten van het uitzicht vanaf de kroon van het Vrijheidsbeeld, maar eens was de felbegeerde plek de fakkel. Er was een ladder die toegang verleende, beschadigd door een explosie in 1916. Vanaf die gebeurtenis was toegang tot het publiek verboden terwijl de fakkel werd vervangen.

Bron: Amny

Het verlaten station van City Hall.

Langs het ondergrondse netwerk van stad New York bevinden zich tal van verlaten stations die vervolgens gesloten zijn voor het publiek. Eén van deze is het City Hall, ooit het eindpunt van de eerste metrolijn in New York. Het werd in 1945 gesloten (na in 1904 te zijn geopend) vanwege een structurele onverenigbaarheid met moderne treinen. Het station is gebouwd in neo-romaanse stijl en nog altijd zijn de elegante dakramen en bronzen kroonluchters zichtbaar.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt