Visuele quiz: hoeveel en welke getallen zie jij in deze afbeelding?

Janine image
door Janine

07 Juni 2023

Visuele quiz: hoeveel en welke getallen zie jij in deze afbeelding?
Advertisement

Optische illusies zijn de bron van merkwaardige en aangename ervaringen: ze bedriegen het oog en de geest en dwingen ons de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken: onze waarneming wordt veranderd waardoor we iets zien dat niet echt aanwezig is, of zodanig vervormd dat het niet helemaal "correct" is. Sommige kunnen bijzonder complex en verrassend zijn. Hun doel is vooral om te vermaken, door de kijker te prikkelen, en vandaag bieden we je een kleine uitdaging in de trant van dit thema.

We garanderen dat niet iedereen dezelfde nummers en vooral hetzelfde aantal ziet. Concentreer je dus en laat ons weten hoe het je is vergaan!

via Twitter

Advertisement

De foto in kwestie is erg populair en veel mensen zijn deze kleine uitdaging aangegaan die ingewikkelder is dan het lijkt.

In feite verandert de afwisseling van wervelende zwarte en witte strepen onze waarneming door aan het zicht te onttrekken wat anders duidelijk zou lijken, maar om te beginnen willen we je meteen onthullen dat er in de afbeelding een precieze numerieke reeks zit, duidelijk verborgen, bijna gecamoufleerd door de kleurcontrasten.

Neem nog een paar seconden de tijd en probeer de nummers te ontcijferen, weet je zeker dat je ze allemaal hebt gevonden?

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Er zijn zelfs 7 cijfers in de "spiraal" en de meeste gebruikers kunnen ze niet allemaal identificeren!

Van links naar rechts beginnend zijn er de nummers 3452839. Heb je ze allemaal gezien? Als je er één hebt gemist, vooral 3 en 9, maak je geen zorgen: het is geen test om daadwerkelijke visuele stoornissen vast te stellen en het gaat er niet eens om of je de juiste concentratie hebt gebruikt of niet.

Het is eerder noodzakelijk om een ​​uitstekende gevoeligheid voor licht en vooral voor contrast te hebben. Maak je dus geen zorgen, maar vergeet niet om ons te laten weten welke nummers je hebt geïdentificeerd: het grappigste gedeelte van het spel is de vergelijking met de anderen!

Advertisement