Enkele natuurlijke methodes om schimmel van de muren te verwijderen zonder chemische producten te gebruiken

Janine image
door Janine

14 Maart 2018

Enkele natuurlijke methodes om schimmel van de muren te verwijderen zonder chemische producten te gebruiken
Advertisement

Aan de oorsprong kan er een probleem van isolatie zijn, of ten opzichte van de positie van het huis zelf (muren op het noorden), het is een feit dat schimmel voor veel huiseigenaren een zeer moeilijke kwestie is. Het helemaal elimineren kan onmogelijk zijn als je de oorzaak niet aanpakt. We zoeken vaak onze toevlucht tot het gebruik van producten die echt vergif zijn, zowel voor het milieu als voor de gezondheid van degenen die de lucht in de ruimte waarin ze worden bespoten, inademen. Het kan gevaarlijk zijn als de schimmel zich over de muren verspreid, omdat de geproduceerde mycotoxinen allergieën en ademhalingsmoeilijkheden kunnen veroorzaken.

Hoe lossen we dit dan op? Het antwoord is om in de tussentijd natuurlijke producten te gebruiken, terwijl we op zoek zijn naar een permanente oplossing voor het verwijderen van schimmel (wanneer het mogelijk is): hier zijn enkele methoden...

Waarschuwing: hoewel het natuurlijke producten zijn, is het raadzaam om beschermingsmiddelen te gebruiken, zoals handschoenen, maskers en brillen. Zorg er ook voor dat de omgeving geventileerd blijft.

Enkele natuurlijke methodes om schimmel van de muren te verwijderen zonder chemische producten te gebruiken - 1

  1. Ethanol: je kunt schimmel verwijderen met sterk alcoholische dranken zoals wodka. Nog beter is om een goedkoop merk te gebruiken, omdat het minder gedistilleerd is en daarom rijk is aan middelen die schimmels verwijderen.
  2. Houd de kamers droog: schimmel wordt veroorzaakt door vochtigheid die zich ophoopt in de kamers, vooral op de muren. Om de uitbreiding van schimmel te voorkomen, is het noodzakelijk om het vocht te drogen en vervolgens filters te installeren die de lucht drogen.
  3. Tea tree olie: als je geen chemische producten wilt gebruiken, kun je tea tree olie nemen: voeg een kopje water toe aan een eetlepel olie in een spuitfles, besproei het gebied bedekt met schimmel en laat een nacht rusten. Wrijf de volgende dag met wat extra olie in om de resterende schimmel te verwijderen.
  4. Waterstofperoxide: gebruik 3% waterstofperoxide, spuit het rechtstreeks op de schimmel en laat het 10 minuten inwerken. Dit product elimineert niet alleen schimmels maar heeft ook een preventieve functie. Opgelet: draag handschoenen en een masker tijdens het aanbrengen en zorg voor een geventileerde omgeving.
  5. Natriumbicarbonaat: voeg wat water toe aan het natriumbicarbonaat tot je een korrelige pasta hebt. Breng het aan op de met schimmel bedekte gedeeltes met behulp van een oude tandenborstel voor een grondige reiniging.
  6. Azijn: azijn lost veel huishoudelijke problemen op, waaronder de aanwezigheid van schimmel. Doe een hoeveelheid in een spuitfles, laat het een paar minuten inwerken en wrijf het vervolgens in met een vochtige doek.

Advertisement