6 effectieve huismiddeltjes tegen nare luchtjes in huis - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
6 effectieve huismiddeltjes tegen nare…
10 toepassingen van koffie waardoor je nog meer van deze drank gaat houden Deze man laat ons de eenvoudige techniek zien om te

6 effectieve huismiddeltjes tegen nare luchtjes in huis

Door Janine
3.897
Advertisement

Onzichtbaar en alomtegenwoordig, de nare geuren in huis stellen de beste schoonmaakdeskundigen op de proef. Het huis schoonmaken is één, nare luchtjes verwijderen is iets anders. We kunnen nog zo goed hebben schoongemaakt en toch een frituurlucht ruiken. Wat doe je daar aan? Ren niet meteen naar de winkel om een chemisch middel te kopen. Hier zijn zes zelfgemaakte remedies die we voor jou hebben uitgekozen.

1. Zelfgemaakte luchtverfrisser voor aan de muur

foto: Mom4Real

Als je een luchtverfrisser gebruikt, kun je geld besparen op dure reserveflessen en deze zelf maken. Gebruik een tang om de verstuiver te verwijderen. Vul de halve fles met je favoriete etherische olie en de andere helft met water (laat genoeg ruimte over om de verstuiver terug te plaatsen). Bevestig de nieuwe fles aan je luchtverfrisser en je bent klaar.

2. Zelfgemaakte huisparfum

Je kunt ook zelf een huisparfum maken. Dit heb je nodig:

  • Een glazen pot
  • Karton of jute canvas
  • Natriumbicarbonaat
  • Geparfumeerde parels voor wasmachines (kleine balletjes die in de wastrommel worden geplaatst en in alle supermarkten te vinden zijn)

Knip het karton of de jute doek uit in de vorm van de deksel van de glazen pot. Vul de pot met de helft van het bicarbonaat en doe er een hand parels bij. Maak het karton vast op de plek van het deksel en maak er met een tandenstoker gaatjes in. Zet de pot in de woonkamer en je huis ruikt fris en geurig.

Advertisement

3. Spray tegen de geurtjes van huisdieren

Wie huisdieren heeft, weet dat ze nare luchtjes bij zich kunnen hebben. Dit is een eenvoudige oplossing. Giet twee delen water en één deel mondwater in een spuitfles. Spuit het in de kamers waar je huisdier het meest komt. Hoe sterker het mondwater is, hoe beter.

4. Theezakjes voor in de kast

Een kop warme thee is heerlijk maar wist je dat je er ook je kleding mee kunt opfrissen? Hang een paar zakjes in de kast en het zal de muffe lucht absorberen.

5. Azijn tegen de geur van antieke meubels

Antieke meubels hebben vaak een sterke lucht. Maak een oplossing klaar van water en azijn in gelijke delen (het liefst witte azijn). Wrijf het op de meubels met een doekje of met een spray.

Advertisement

6. Spray voor stoffen

Je kunt je eigen spray maken om op de stof van de bank en kussens te spuiten met deze eenvoudige ingrediënten:

  • water
  • bicarbonaat
  • essentiële olie

Voor een spuitfles is een eetlepel bicarbonaat en wat druppels van je favoriete essentiële olie genoeg, vul de rest met water.

Tags: TrucjesNuttigHuizen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt