Hij martelde zijn hond dood: de rechters brengen een ongekende straf toe die de geschiedenis ingaat - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij martelde zijn hond dood: de rechters…
Twee wandelaars vinden een hond in het bos en lezen vervolgens het bericht op de medaille Hij verklaart zichzelf 'de beste kapper van Rusland en Europa': wanneer je hem aan het werk ziet, begrijp je waarom

Hij martelde zijn hond dood: de rechters brengen een ongekende straf toe die de geschiedenis ingaat

17 April 2018 • Door Janine
48.519
Advertisement

We lezen helaas iedere dag verhalen over misbruik en geweld tegen dieren, en helaas kunnen maar weinigen iets doen zodat deze feiten niet meer gebeuren: vaak is de straf die wordt opgelegd aan diegenen die dieren mishandelen ontoereikend, vaak uitsluitend geldelijk. Dit is niet genoeg om te voorkomen dat deze slechte mensen weer schade toebrengen.

Het verhaal van Puppy Doe en haar kwelgeest is er echter in geslaagd om iets te veranderen, althans in Massachusetts.

Het verhaal van Puppy Doe, een Pit Bull-pup, begint in de zomer van 2013.

foto: ARL Boston

Haar baasje, Radoslaw Czerkawski, heeft haar gekocht naar aanleiding van een advertentie op internet: de hond was iets ouder dan een jaar, maar dat weerhield de man er niet van geweld tegen haar te gebruiken.

Nadat ze haar aan het verschrikkelijkste geweld had onderworpen, heeft de man de Pit Bull achtergelaten die op de grond lag met gebroken schedel, ruggengraat en ribben, de tong afgesneden en een gezwollen oog.

De omstandigheden van het dier waren zo ernstig dat de dierenartsen haar helaas in moesten laten slapen, om haar niet langer te laten lijden.

Advertisement

De man die haar mishandelde werd 5 jaar later gestraft, maar kreeg tenminste een ongekende straf.

Czerkawski werd veroordeeld tot 8-10 jaar detentie, met een absoluut verbod om in contact te komen met dieren. Verder zal de man worden uitgeleverd aan Polen, zijn land van herkomst.

De zaak van Puppy Doe werd ter harte genomen door de activisten van de Amerikaanse staat Massachusetts die in zijn naam vechten, zodat de rechters harder optreden tegen degenen die dieren mishandelen. De rechtbank zelf verklaarde dat de tegen de heer Czerkawski genomen maatregel 'historisch' is: "Vandaag is een historische dag voor het welzijn van dieren in Massachusetts. Met de veroordeling van Radoslaw Czerkawski is aangetoond dat mensen die wreedheid jegens dieren begaan, en in dit geval extreme wreedheid, op de juiste manier zullen worden bestraft."

Puppy Doe stierf niet tevergeefs: sinds die gebeurtenis zijn er veel dingen veranderd in de Amerikaanse staat en we hopen dat hetzelfde elders zal gebeuren.

Sources:

Tags: DierenHondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt