Een dolfijn creëert een zandcirkel in de zee: kort daarna filmt de camera een fascinerend fenomeen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een dolfijn creëert een zandcirkel…
Het schoolhoofd roept een vader op het matje omdat zijn kinderen afwezig waren van school: zijn antwoord is perfect Deze pallets moesten worden weggegooid, maar een gezin had een briljant idee en uitstekende resultaten

Een dolfijn creëert een zandcirkel in de zee: kort daarna filmt de camera een fascinerend fenomeen

16 April 2018 • Door Janine
4.331
Advertisement

We weten allemaal hoe intelligent dolfijnen zijn: we zien ze vaak tijdens shows georganiseerd door de aquaria, waarin de dolfijnen pirouettes uitvoeren en reageren op de commando's van de trainer. Onnodig te zeggen, maar het is in de natuur waar ze het beste van zichzelf laten zien. Ook als ze niet in gevangenschap leven gebruiken de dolfijnen hun intelligentie, vooral om te jagen. Hier zie je een video waarmee je de slimheid van het dier begrijpt waarvan pas recentelijk ontdekt is dat het veel gemeen heeft met menselijke intelligentie.


Een groep dolfijnen bereikt een laagwatergebied: een van hen begint bij de zandbodem te zwemmen en het zand op te tillen met enkele bewegingen van de staart.

Eerst begrijp je niet waarom de dolfijn dit doet, je denkt misschien dat het aan het spelen is, wat dolfijnen vaak doen, ook degenen die in open zee leven.

Pas na enkele ogenblikken begrijp je zijn gedrag: de andere dolfijnen van de groep komen dichterbij wanneer tientallen vissen uit het water springen.

De enige manier voor de vissen om te ontsnappen uit de door de dolfijnen gecreëerde zanddraaikolk is om uit het water te springen, en dat is precies waar de groep jagers op wachtte: ze hebben een valstrik opgezet voor hun prooi, en zo weinig mogelijk energie verspild.

Dit is de intelligentie van dolfijnen: ze hebben niet alleen een onfeilbare strategie bedacht om voedsel te krijgen, maar ze hebben het ook zonder al te veel moeite gedaan.

Mis de video niet om het geheim van de dolfijnjacht in actie te zien!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt