Hij leidt zijn baasje naar een afvoer... en slaagt er zo in om een jong mensenleven te redden

Janine image
door Janine

03 Mei 2018

Hij leidt zijn baasje naar een afvoer... en slaagt er zo in om een jong mensenleven te redden
Advertisement

Honden, dat is bekend, hebben een instinct dat hen toestaat dingen op te merken die mensen nooit zouden zien zonder hun waardevolle hulp. In dit geval was Georgie, de hond van Charmaine Keevy, de protagonist van een ontdekking die in staat was een mensenleven te redden.

Maar laten we samen bekijken wat Georgie voor belangrijks heeft gedaan en wat de belangrijke gevolgen waren van zijn heroïsche actie.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Charmaine Keevy nam haar teckel Georgie mee voor de dagelijkse wandeling naar Port Elizabeth, een van de grootste havensteden van Zuid-Afrika. In plaats van het gebruikelijke pad te volgen, besloten ze om een ander pad te nemen. Zodra ze een afvoer naderden, begon Georgie te blaffen.

"Eerst dacht ik dat hij een kat zag, omdat Georgie bang is voor katten en elke keer als hij er één ziet, gaat blaffen. Maar toen begreep ik dat het om iets belangrijkers ging...", dit zijn de woorden van het baasje.

Advertisement
Ginny Washburne/Flickr

Ginny Washburne/Flickr

Toen Keevy steeds dichter bij de riolering kwam, hoorde ze een bekend voorkomend geluid en begreep ze eindelijk wat het was: het was het huilen van een baby die de navelstreng nog had. Versterking halend, slaagde Keevy erin de metalen plank van de afvoer op te tillen en de baby te redden.

Overgebracht naar het ziekenhuis, waar artsen de ademhalingsproblemen hebben opgelost en gerelateerd aan een toestand van onderkoeling, werd de baby Grace April genoemd. De politie probeert haar moeder op te sporen, maar op dit moment is het belangrijk dat ze veilig is.

Shannon1/Wikimedia

Shannon1/Wikimedia

Advertisement