Het regelmatig dragen van slippers stelt de voet bloot aan verschillende risico's: dit zijn ze - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het regelmatig dragen van slippers stelt…
24 waardevolle ideeën voor het maken van een terrarium die je niet mag missen 10 keer eenvoudig en goedkoop doe-het-zelven met materialen uit de tuin

Het regelmatig dragen van slippers stelt de voet bloot aan verschillende risico's: dit zijn ze

13.402
Advertisement

Slippers zijn het populairste schoeisel van het zomerseizoen, waar veel mensen niet zonder kunnen. Hoewel het logisch is dat we onze voeten vrijheid en koelte gunnen wanneer het warm is, zijn slippers een soort schoeisel dat de voet (en niet alleen) blootstelt aan een reeks problemen die, als je ze eenmaal kent, je het belang zullen doen begrijpen om ze niet te vaak te dragen, om in plaats daarvan ruimte te geven aan schijnbaar minder comfortabele maar zeker gezondere schoenen.

Hier is een lijst met mogelijke problemen die, volgens de meeste podologen, het dragen van slippers met zich mee kunnen brengen.

1. Het verschijnen van "hamertenen".

Slippers zijn schoenen die van nature duwen om de tenen te verstijven, waardoor ze er bijna uitzien als een tang, om meer grip te hebben op een schoen die er elk moment uit lijkt te glippen. Op de lange duur kan dit leiden tot een vervorming van de voet!

Advertisement

2. Ze kunnen een hallux valgus veroorzaken of verergeren.

Dit type botvervorming kan aangeboren of verworven zijn: schoenen die erg hoog zijn en een smalle punt hebben, evenals slippers, zijn de belangrijkste schoenen die ertoe leiden dat het gewicht van het lichaam op een zeer klein oppervlak belast wordt, en bijgevolg een probleem van dit type provoceren of verergeren.

3. Ze veroorzaken blaren en stellen de voet bloot aan infecties en wonden.

4. Slippers met een volledig vlakke zool geven niet de voorkeur aan de natuurlijke positie van de voetboog.

Advertisement

5. Ze stellen de voeten bloot aan vallen en verstuikingen.

Slippers bieden tijdens de wandeling geen enkele vorm van ondersteuning aan de voet, integendeel: vaak zijn ze de oorzaak van vallen en verstuikingen van de enkel.

6. Ze vertragen het tempo dat we normaal gesproken zouden volgen bij het lopen.

Advertisement

7. Sommige materialen waarmee ze zijn gemaakt, kunnen het verschijnen van schimmel vergemakkelijken.

8. Ze kunnen een bron van trauma zijn voor de hiel.

Zoals we al zeiden, aangezien ze platte en dunne zolen hebben, zijn ze niet in staat de klappen op natuurlijke wijze op te vangen die veroorzaakt worden door een wandeling, maar stellen de hiel bloot aan continue minitrauma's die dan ook kunnen leiden tot rugpijn.

Natuurlijk zijn er heel veel soorten slippers: Sommige zijn voorzien van een zool die de juiste ondersteuning van de voet geeft, maar over het algemeen vormt de vorm van het schoeisel zelf een bron van verschillende gevaren. Als je echt niet zonder kunt, is het beter om jezelf te beperken tot een zo min mogelijk gebruik.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt