Heb je geen moestuin? Dit zijn 8 gewone groenten die je in een appartement kunt laten groeien

Janine image
door Janine

23 Mei 2018

Heb je geen moestuin? Dit zijn 8 gewone groenten die je in een appartement kunt laten groeien
Advertisement

Je hebt geen tuin maar wilt toch de sensatie van het eten van door jou geteelde producten ervaren? Weet dat veel planten zich goed aanpassen aan het leven in appartementen of op terrassen en balkons; sommigen kunnen zelfs profiteren van de schonere omgeving en de afwezigheid van parasieten die op het platteland overvloedig aanwezig zijn. Hieronder hebben we 8 veelvoorkomende planten verzameld, en we onthullen ook trucjes om ze op de beste manier te cultiveren.

Advertisement

Erwten en bonen

Erwten en bonen

Pixabay.com

Erwten en bonen zijn rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Ze hebben veel licht nodig om te groeien en ondersteuning voor het klimmen. Aan de andere kant bieden ze een overvloedige oogst, zelfs op kleine oppervlakken.

Advertisement

Champignons, die in werkelijkheid geen planten zijn maar die we toch aan de lijst toevoegen, zijn perfect voor beginners: ze hebben weinig licht nodig en temperaturen tussen de vijftien en twintig graden. In principe hoef je de aarde slechts eenmaal per dag te sproeien en op het internet vind je kits om te beginnen met de teelt die je alles bieden wat je nodig hebt.

Komkommers en courgettes

Komkommers en courgettes

Pixabay

Komkommers en courgettes hebben ruimte nodig om in de breedte te groeien, maar in ruil daarvoor zijn het prachtige sierplanten. Ze houden niet van directe blootstelling aan regen en hebben een hekel aan kou. Het ideale is daarom om ze op een beschutte plaats te zetten, maar met grote ramen voor wat zonnestralen.

Tomaten

Net als courgettes houden tomaten niet van regen en kou en hebben ze veel zonlicht nodig. Ook zij staan het beste naast een (gesloten) raam. Aangezien er geen insecten in huis zijn, moet je de plant van tijd tot tijd schudden om bevruchting te vergemakkelijken.

Lente-ui

Bijna alle preiplanten kunnen op een vensterbank worden gekweekt. Voor de uien leg je gewoon de wortel in een glas met water en verander je het water dagelijks.

Advertisement

Knoflook en uien

Knoflook en uien zouden in plaats daarvan moeten worden gekweekt in een plastic fles vol met aarde. Je moet ervoor zorgen dat de grond vochtig blijft maar vrij is van stagnatie en ruimte uitsnijden voor de gekiemde planten.

Sla

Voor veel slasoorten zet je de steel gewoon in een glas water. Aangezien ze hard groeien, heb je veel glazen nodig. Zodra de wortels zijn gevormd, kun je ze in de grond planten.

Advertisement

Gember

De gemberwortel moet één nacht in een kom met warm water blijven. Plant het de volgende dag in de grond en bevochtig de grond met warm water. Na een paar weken begint het te ontspruiten. Rond de achtste maand worden de bladeren geel en is het tijd om ze te oogsten.

Advertisement