7 muggenwerende planten: in potten of in de tuin houden ze insecten weg op zomeravonden - BekijkDezeVideo.nl
x
7 muggenwerende planten: in potten of…
Deze hond heeft meer dan 60 km afgelegd om de vrouw te omhelzen die haar heeft gered Een Engelse naaister heeft het hele hek van haar tuin met kant en visnetten gemaakt

7 muggenwerende planten: in potten of in de tuin houden ze insecten weg op zomeravonden

11 Juni 2020 • Door Janine
9.344
Advertisement

Met de komst van de zomer is het altijd aangenaam om lange avonden buiten door te brengen, misschien in je eigen tuin of op je terras, maar je hebt constant last van die vervelende en massale aanwezigheid van muggen. Je kunt natuurlijk je toevlucht nemen tot insectenwerende middelen die rechtstreeks op de huid worden aangebracht, of geurdispeners met citronella die je op strategische punten in de tuin zet, maar om de effectiviteit te vergroten en om muggen weg te houden, raden we je aan om ook de werking van bepaalde planten niet te onderschatten, die in staat zijn om vervelende bezoekers af te weren. Citroengras, petunia's en lavendel zijn slechts enkele van de planten die je in je tuin of op je terras zou kunnen zetten, als een natuurlijke muggenspray!

1. Citroengras

foto: Wikimedia

Citroengras is een van de meest voorkomende planten die worden gebruikt om muggen weg te houden. Het is in feite geen toeval dat de etherische olie van citroengras wordt gewonnen uit de bladeren, die veel worden gebruikt als natuurlijk afweermiddel. Je kunt citroengras in potten of direct in de grond laten groeien, en zorg ervoor dat je hem op strategische punten van je tuin of terras plaatst. De karakteristieke geur, vergelijkbaar met die van citroen, houdt ongewenste gasten weg tijdens lange zomeravonden!

2. Petunia's

foto: Wikimedia

Petunia's zijn niet alleen mooi, het zijn ook 100% "natuurlijke bestrijdingsmiddelen". Hun karakteristieke en zeer sterke geur stoot niet alleen muggen af, maar ook bladluizen, kevers en andere insecten die schadelijk zijn voor je groenteplanten (als je ze in de buurt hebt). Ze zijn heel gemakkelijk te kweken en kunnen zowel in potten als in de grond worden gehouden. Behalve dat ze een uitstekend natuurlijk afweermiddel zijn, zijn ze ook mooi: je slaat altijd een goed figuur met mooie gekleurde petunia's in de tuin!

Advertisement

3. Lavendel

foto: Wikipedia

De typische geur van lavendel is bij iedereen bekend... ook bij muggen, die er niet echt van houden! Het is een plant die houdt van warme en droge klimaten - daarom is hij perfect in de zomer. Ook lavendel, met zijn karakteristieke paarse kleur, zal je terras of tuin op een voorbeeldige manier verfraaien, naast het op afstand houden van muggen. Bovendien kan lavendel worden gedroogd en bewaard in speciale zakken om in de kasten of laden te bewaren, om het linnen heerlijk te laten geuren.

4. Oost-Indische kers

foto: Pixabay

Ook de Oost-Indische kers is een "natuurlijk bestrijdingsmiddel" dat muggen, bladluizen, witte vliegen, bedwantsen, kevers en andere schadelijke insecten voor je tuin op een afstand houdt. Oost-Indische kers produceert zelfs een chemische stof die verschillende insecten afstoot en de planten eromheen beschermt. Plant de Oost-Indische kers in het vroege voorjaar, in de volle zon en geef hem regelmatig water.

5. Rozemarijn

Voor wie het nog niet wist, rozemarijn is niet alleen een uitstekende aromatische plant om in de keuken te gebruiken om de meest gevarieerde gerechten op smaak te brengen, maar het is ook een natuurlijk afweermiddel dat helpt om insecten weg te houden. Zowel in potten als in de grond doet hij het prima en behoudt zijn typische geur. Als je van plan was om buiten te eten of een aperitief te nemen, kun je een pot rozemarijn op tafel zetten: het zal de omgeving stijlvol inrichten en de muggen weghouden!

Advertisement

6. Basilicum

foto: Pixnio

Basilicum, de mediterrane aromatische plant bij uitstek, werkt ook goed tegen muggen en vliegen! Het is niet alleen lekker, maar de geur houdt de meest hardnekkige insecten weg.

7. Munt

foto: Wikimedia

Munt is een aromatische plant die veel wordt gebruikt in de keuken en bij het maken van cocktails... wist je dat het een natuurlijk middel is, ook tegen muggen? Ook in dit geval houdt de typische geur vliegen en muggen weg, maar je moet onthouden dat je de bladeren regelmatig moet verwijderen om de plant op zijn best te houden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt