x
5 gouden regels voor een altijd groene…
Moeder zijn brengt vaak offers en zorgen met zich mee: we moeten leren om vaker Een vrouw adopteert een pasgeboren baby en ontdekt dat ze de biologische zus is van haar geadopteerde zoon

5 gouden regels voor een altijd groene basilicum in huis: een aromatische plant vol smaak, onmisbaar in elke keuken

19 Mei 2020 • Door Janine
2.564
Advertisement

Basilicum is een klassieker uit de mediterrane keuken en is een aromatische plant die over de hele wereld wordt gewaardeerd om zijn delicate en absoluut herkenbare smaak. Het karakteristieke aroma past perfect bij ingrediënten zoals tomaat en mozzarella en geeft elk gerecht een vleugje zomerse frisheid. Het is, gezien het brede gebruik in de keuken, een van de meest gewaardeerde en geconsumeerde aromatische planten van onze tijd - een goede reden om altijd een verse voorraad in huis te hebben! Het is niet zo eenvoudig om de versheid van basilicum te behouden: je zult het vrijwel zeker in de dagen na de aankoop hebben zien verwelken. Wat nodig is, is wat verzorging en enkele kleine tips!


foto: Pikrepo

Hoe het water te geven: er zijn mensen die het elke dag verdrinken en degenen die wachten tot de grond volledig is opgedroogd voordat ze wat water geven. Natuurlijk moet je zoeken naar een middenweg en de grond van het plantje altijd vochtig houden, om stagnatie van water te voorkomen. Daarnaast is het goed om de grond direct water te geven en niet de bladeren; op deze manier voorkomen we de mogelijke verspreiding van schimmels die schadelijk zijn voor onze plant.

De juiste positie: als mediterrane plant heeft hij veel licht nodig. Plaats hem op het helderste punt van je huis, als je hem binnen wilt houden. In de tuin of op het terras zetten tijdens de zomermaanden is echter de beste keuze, omdat het frisse lucht en zonnestralen ontvangt en waarschijnlijk meer ruimte heeft om zich te ontwikkelen.

foto: Wikimedia

Hoe te planten: als je meerdere planten hebt gekocht, is het goed om ze te verdelen en ze de juiste ruimte te geven die ze nodig hebben. Plaats een plant per pot, aangezien ze veel grond en ruimte nodig hebben om zich te ontwikkelen. De te gebruiken grond moet rijk zijn aan voedingsstoffen.

Bemesten: geef de plant één à twee keer per maand organische vloeibare mest; als je het buiten houdt, is eens in de 6 weken voldoende.

De oogst: als je je basilicumblaadjes plukt, probeer ze dan niet van verschillende takken te halen - het is beter om een ​​hele stengel af te snijden! Dit maakt de basilicum sterker en de groei gelijkmatiger. Bovendien maakt het snoeien van hele stelen het mogelijk om de eventuele bloei van de plant onder controle te houden: wanneer het bloeit, verliezen de bladeren in feite die karakteristieke smaak en de typische geur van basilicum.

Advertisement
foto: Pixfuel

Veel succes met het verzorgen van je basilicum!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt