Azijn, zout en zeep: een eenvoudige en goedkope methode om onkruid in de tuin te voorkomen

Janine image
door Janine

04 Mei 2020

Azijn, zout en zeep: een eenvoudige en goedkope methode om onkruid in de tuin te voorkomen
Advertisement

Als er hinderlijk onkruid op je terras of in de tuin begint te groeien, zou je het een voor een uit willen roeien. In feite is onkruid echt een irritante aanwezigheid in elke omgeving en we zouden een definitieve oplossing voor dit probleem willen vinden. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt sterk afgeraden, gezien de toxiciteit van deze producten en het risico van besmetting van andere eetbare planten die misschien vlakbij aanwezig zijn. Wat kunnen we dan doen? De beste, eenvoudige en goedkope oplossing is het gebruik van een "anti-onkruid” -mengsel, bestaande uit azijn, zeep en zout!

via Home Guides

Advertisement
Azijn, zout en zeep: een eenvoudige en goedkope methode om onkruid in de tuin te voorkomen - 1

Om het onkruid van het terras of de tuin van je huis te verwijderen, hoef je alleen maar een lotion te maken met 3 eenvoudige ingrediënten die je ongetwijfeld in huis zult hebben: azijn, zout en afwasmiddel. Je moet de ingrediënten op deze manier doseren:

  • 3 liter witte wijnazijn;
  • een kopje zout;
  • een lepel afwasmiddel.

Meng alles en giet een deel in een spuitfles. Spuit de lotion op het onkruid tijdens de zonnigste uren van de dag - je zult zien dat het onkruid in de loop van de tijd steeds minder hard zal groeien. Het is geen definitieve methode die onkruid volledig uit je tuin laat verdwijnen, maar het zal hun groei zeker vertragen zonder het milieu te beschadigen.

Advertisement