Azijn, zout en zeep: een eenvoudige en goedkope methode om onkruid in de tuin te voorkomen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Azijn, zout en zeep: een eenvoudige…
6 handige en minder bekende tips om koffiedik te recyclen en te gebruiken in veel alledaagse situaties Zelfgemaakte focaccia: 25 minuten in de oven om deze heerlijke hapjes te bereiden

Azijn, zout en zeep: een eenvoudige en goedkope methode om onkruid in de tuin te voorkomen

Door Janine
39.386
Advertisement

Als er hinderlijk onkruid op je terras of in de tuin begint te groeien, zou je het een voor een uit willen roeien. In feite is onkruid echt een irritante aanwezigheid in elke omgeving en we zouden een definitieve oplossing voor dit probleem willen vinden. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt sterk afgeraden, gezien de toxiciteit van deze producten en het risico van besmetting van andere eetbare planten die misschien vlakbij aanwezig zijn. Wat kunnen we dan doen? De beste, eenvoudige en goedkope oplossing is het gebruik van een "anti-onkruid” -mengsel, bestaande uit azijn, zeep en zout!

Om het onkruid van het terras of de tuin van je huis te verwijderen, hoef je alleen maar een lotion te maken met 3 eenvoudige ingrediënten die je ongetwijfeld in huis zult hebben: azijn, zout en afwasmiddel. Je moet de ingrediënten op deze manier doseren:

  • 3 liter witte wijnazijn;
  • een kopje zout;
  • een lepel afwasmiddel.

Meng alles en giet een deel in een spuitfles. Spuit de lotion op het onkruid tijdens de zonnigste uren van de dag - je zult zien dat het onkruid in de loop van de tijd steeds minder hard zal groeien. Het is geen definitieve methode die onkruid volledig uit je tuin laat verdwijnen, maar het zal hun groei zeker vertragen zonder het milieu te beschadigen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt