Opgroeien met een zus maakt betere mensen van ons, de wetenschap bevestigt het - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Opgroeien met een zus maakt betere mensen…
12 dingen waarvan je je niet had kunnen voorstellen dat je die met de magnetron kon doen Genieën van het dagelijks leven: 20 mensen die het web hebben verbaasd door heel originele oplossingen te vinden

Opgroeien met een zus maakt betere mensen van ons, de wetenschap bevestigt het

Door Janine
3.065
Advertisement

Opgroeien met een broer of zus betekent leren dat in elke groeifase een moment van toenadering en pure vreugde kan zijn maar ook één van totale onenigheid; zeker is dat het een ervaring is waar je veel van leert en die meestal resulteert in een prachtige band, die veel mensen zouden willen hebben.

Volgens een onderzoek van de  Brigham Young University, is het opgroeien met een zus echt een geluk, vooral vanwege de geestelijke gezondheid van mensen.

Wat zijn de voordelen van het opgroeien met een zus?

foto: Pixabay

Door 395 gezinnen met meer dan één kind bij dit interessante onderzoek te betrekken, kon de Amerikaanse universiteit vaststellen dat tieners tussen de 10 en 14 jaar die een zus hadden, ongeacht of ze groter of kleiner waren, minder mogelijkheden hadden om negatieve gevoelens te ervaren, zoals eenzaamheid en schuldgevoelens.

foto: Pixabay

"Als het door de ouders beïnvloede gedrag eenmaal terzijde is geschoven, kunnen we zien dat broers en zussen een unieke invloed op de gezinsdynamiek kunnen hebbenIn het bijzonder tonen diegenen die opgroeien in contact met een zus meer empathie en hebben het vermogen om te communiceren en conflicten op te lossen", stelde de onderzoeker Laura Padilla-Walker.

Advertisement

Niet dat je met een broer slecht af bent!

foto: Pixabay

"Ook met een broer opgroeien heeft zo zijn voordelen! Het enige verschil is dat ze zich op andere manieren manifesteren", voegde Padilla-Walker eraan toe.

Een voorbeeld dat verder gaat dan het geslacht is de correlatie tussen het type relatie en de implementatie van 'goede' acties: de genegenheid van een zus of een broer heeft de kracht om ons meer steun te bieden dan degenen die "alleen" de affectie van hun ouders hebben.

Met andere woorden, is het opgroeien met een zus of een broer een groot geluk, het is echter wel zo dat de eersten de kracht lijken te hebben om harmonie te brengen en, als volwassenen, om "families bij elkaar te houden".

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt