Mama probeert mensen uit te leggen waarom ouders altijd aan hun smartphone gekluisterd zitten

Janine image
door Janine

05 Juni 2024

Waarom zitten ouders altijd op hun mobiele telefoon?
Advertisement

Een steeds technologischer wordende samenleving brengt vooruitgang op vrijwel alle gebieden en sectoren, maar kan soms een obstakel vormen voor interpersoonlijke relaties. Het valt niet te ontkennen dat de manier waarop we anderen benaderen drastisch is veranderd, evenals de tijd die we met familie en vrienden doorbrengen.

Een moeder probeerde uit te leggen waarom veel ouders gedwongen worden achter hun scherm te zitten. Volgens haar gaat het niet om slecht ouderschap: laten we naar haar boodschap luisteren.

Advertisement

De boodschap van moeder Paige Turner

@sheisapaigeturner/Instagram

Paige Turner is een moeder zoals vele anderen: ze werkt fulltime en moet uiteraard voor haar kinderen zorgen. "Al te vaak hoor ik mensen ouders bekritiseren, ze zeggen dat ze niet meer voor hun kinderen zorgen zoals vroeger, dat ze door de technologie zo worden ‘meegesleept’ dat ze ze negeren", zegt de vrouw in een video op Instagram.

Maar hoeveel waarheid schuilt er achter de gedachten van de vele beschuldigende vingers die in de richting van deze ouders wijzen? Ja, ouders brengen vele uren achter een scherm door, maar dit betekent niet dat ze hun kinderen verwaarlozen. “Ik denk dat er veel gevraagd wordt van ouders van deze generatie: je moet er altijd en hoe dan ook voor je kinderen zijn, maar bij dit alles moet je een fulltime baan hebben en voor veel andere dingen zorgen...”, verklaarde Paige.

Haar woorden willen er dus op wijzen dat je soms niet veel keuze hebt: je moet proberen alles te doen wat er te doen valt.

Advertisement

Technologie en genegenheid: een zeer precair evenwicht

@sheisapaigeturner/Instagram

"Ik was bij de taekwondo training van mijn zoon, ik keek om me heen en meer dan de helft van de aanwezige ouders was bezig met een andere activiteit: ze zaten gebogen over hun smartphone of voor een laptop”, vertelde de jonge vrouw.

Dit komt omdat ze nog aan het werk waren toen ze hun kinderen naar hun sport brachten. In feite is het niet ongebruikelijk dat veel activiteiten, of ze nu van sportieve aard zijn of niet, vóór het einde van de "standaard" werkuren beginnen. Het is onvermijdelijk dat ouders die de prestaties van hun kinderen willen brengen en er misschien toch een beetje naar willen kijken, zichzelf moeten opofferen.

"Kinderopvang is voor de meeste gezinnen een luxe, dus je wordt gedwongen om te multitasken, zoals een telefoontje van het werk plegen, e-mails beantwoorden en dat soort dingen, allemaal terwijl je met je kinderen bezig bent...", aldus de jonge moeder.

Het is dus geen kwestie van slecht ouderschap van de vaders en moeders van deze generatie, maar eerder een kwestie van voorwaarden waaraan onmogelijk kan worden voldaan zonder een bepaald soort compromissen te sluiten: mensen zouden rekening moeten houden met deze nieuwe ongemakkelijke realiteit voordat ze oordelen over degenen die hun uiterste best doen voor hun gezin. Wat vind jij?

Advertisement