Hier zijn enkele regels die de oppas van de Engelse koninklijke familie strikt moet respecteren

Janine image
door Janine

08 December 2023

Hier zijn enkele regels die de oppas van de Engelse koninklijke familie strikt moet respecteren
Advertisement

Babysitten is een beroep dat niet meer zo gebruikelijk is, de figuur van oppas is nog steeds erg aanwezig, maar de rol van nanny op zich nemen is iets heel anders: we hebben het over een persoon die fulltime met jonge kinderen zal werken totdat ze hun peuterjaren voorbij zijn. De inzet is daardoor groter en de verantwoordelijkheden zeer groot.

Bedenk maar hoeveel verantwoordelijkheden de oppas van de Britse koninklijke familie zou hebben! Welnu, ze zijn talrijk en we willen je een "voorproefje" geven door het met je te hebben over enkele regels die de vrouwelijke hoofdpersoon van dit verhaal moet volgen en moet laten volgen.

Advertisement

De koninklijke oppas

De koninklijke oppas

@etalkCTV/Twitter

Dit is Maria Teresa Turrion Borrallo, 52 jaar oud, en ze is officieel de oppas van George, Charlotte en Louis: de kinderen van Catherine Elizabeth Middleton en prins William Arthur Philip Louis. Een uiterst gereserveerde vrouw, een van haar vele kwaliteiten waarom ze als nanny is gekozen.

We weten weinig maar interessante informatie over haar: zij is de eerste niet-Britse oppas die is uitgekozen om de delicate taak op zich te nemen om de koninklijke familie een extra handje te helpen bij de opvoeding van hun kinderen. Oorspronkelijk afkomstig uit Madrid, Spanje, overwoog ze in haar jeugd de mogelijkheid om non te worden en studeerde vervolgens af aan het meest prestigieuze instituut in Engeland voor kindermeisjes, Norland College, waar ze niet alleen de modernste opvattingen over voor- en vroegschoolse educatie leerde, maar zelfs krijgs- en zelfs anti-terrorisme technieken om elke mogelijke gevaarlijke situatie voor de koninklijke kinderen te vermijden!

De sobere en vastberaden vrouw heeft nog nooit iets naar de pers gelekt en ook om deze reden is ze door de jaren heen een waar referentiepunt voor de koninklijke familie geworden. Maar wat zijn haar taken? Waar sluiten de twee ouders met hun blauwe bloed echt geen compromissen over?

Advertisement

De regels waar de nanny zich altijd aan moet houden

De regels waar de nanny zich altijd aan moet houden

@the_royal_watcher/Instagram

Voor de opvoeding van de kinderen gelden er nogal strenge regels waar de Spaanse dame zich aan moet houden. Kate Middleton wil bijvoorbeeld dat haar kinderen zo min mogelijk tijd achter schermen doorbrengen: ze zullen slechts enkele tientallen minuten per dag van alle technologie kunnen genieten, terwijl de belangrijkste activiteiten die zij zullen uitvoeren gerelateerd zullen zijn naar kunst en studie, bij voorkeur buiten.

Je zou het kunnen omschrijven als een “ouderwetse” opvoeding, maar dat is nog niet alles: in het koninklijk huis zijn ruzies en geschreeuw onder geen enkele omstandigheid toegestaan, en al helemaal niet lijfstraffen zoals een pak slaag. Geschillen zowel tussen de kinderen als tussen de ouders over eventuele meningsverschillen moeten altijd worden aangepakt door beleefd en kalm te spreken. Maar dit betekent niet dat mevrouw Borrallo lief en toegeeflijk is, integendeel: zij handhaaft resoluut alle regels en wordt door de kinderen gezien als een autoriteit met wie wel een kleine discussie mogelijk is.

Zo is de oppas onverzettelijk in het handhaven van een andere strenge regel van de koninklijke familie: alle kinderen moeten uiterlijk om 19.00 uur naar bed worden gebracht! Bovendien lijkt er ook een zeker belang te worden gehecht aan de manier waarop de kinderen worden genoemd: ze mogen nooit kids worden genoemd, maar children, om ze een meer formele indruk te geven.

Kortom, zowel de kinderen als hun nanny volgen diverse regels en protocollen, maar aan de andere kant, we hebben het over het koningshuis! Wat vind jij ervan?

Advertisement