Zijn hond zwemt in zee: 3 dagen later gebeurt er iets wat hij NOOIT verwacht had - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zijn hond zwemt in zee: 3 dagen later…
18 mensen die geniaal zijn in het zich behelpen in de moeilijkste situaties Er zijn vijf soorten mensen die je in het leven tegenkomt... en elk van hen heeft een heel specifiek doel

Zijn hond zwemt in zee: 3 dagen later gebeurt er iets wat hij NOOIT verwacht had

53.512
Advertisement

Het was een leuke dag aan zee samen met zijn hond, die van Chris Taylor, maar drie dagen later gebeurde er iets onverwachts en tragisch: zijn geliefde labrador genaamd O.G. stierf om een reden die zijn baasje nooit had kunnen bedenken, oftewel zeewaterintoxicatie.

Het verhaal van dit duo, helaas zonder goed einde, leert ons een les die elke hondeneigenaar moet weten en in gedachten moet houden!

Een dag aan zee eindigt in een tragedie.

De man, oorspronkelijk uit Florida, ging naar het strand om een paar uur te spelen met zijn geliefde zesjarige labrador, O.G., om te zwemmen en met een stok en een tennisbal te gooien. Al aan het eind van de dag, toen ze naar huis terugkeerden, merkte Taylor echter dat de hond bijzonder moe leek:

"Ik dacht dat hij uitgeput was van het vele spelen maar toen begon hij diarree te krijgen. De volgende dag leek het beter te gaan maar de dag daarna at hij niet meer en reageerde niet als ik hem riep. Ik haastte me naar de dierenarts, maar toen ik daar aankwam, was de hersenbeschadiging te ernstig en kon de arts niets meer doen.

Dit alles lijkt zo onwerkelijk, ik kan niet geloven dat O.G. op deze manier is overleden..."

Helaas is wat deze hond is overkomen niet zo zeldzaam...

foto: Pixabay.com

Dierenartsen leggen uit dat het een geval van hyponatriëmie is, een ernstig gezondheidsprobleem dat optreedt wanneer het dier in korte tijd een grote hoeveelheid zout water heeft ingeslikt: het verlaagt het natriumgehalte in het bloed drastisch, veroorzaakt eerst braken, diarree en uitputting en later, indien niet onmiddellijk behandeld, uitdroging en fatale hersenbeschadiging.

Het risico van zeewaterintoxicatie is groter voor kleine honden, maar ook voor grote honden blijft het risico groot.

Als je hond van het strand en van zwemmen in zee houdt, zorg er dan voor dat je niet te lang met hem speelt en dat hij geen zeewater drinkt: neem water mee waarmee het zijn dorst kan lessen.

Tot slot, verspreid deze informatie met anderen: je kunt het leven van een hond redden!

Tags: DierenHondenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt