Dierenartsen bevelen aan om deze 9-seconden-test uit te voeren voordat je jouw hond in de zon laat lopen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dierenartsen bevelen aan om deze 9-seconden-test…
Als je ziet hoe deze vrouwen hun make-up eraf halen vertrouw je niemand meer 10 tips om het huis af te koelen zonder de airconditioner te gebruiken

Dierenartsen bevelen aan om deze 9-seconden-test uit te voeren voordat je jouw hond in de zon laat lopen

9.631
Advertisement

Ken je dat, wanneer je je voeten brandt op het zand of zelfs op de houten loopbrug van het strand? Denk je dat hetzelfde niet kan gebeuren met de poten van honden?

Het uiterlijk van hondenpoten kan ons bedriegen en ons doen denken dat ze een hoge weerstand hebben tegen de hitte van de oppervlakken. In werkelijkheid zeggen experts dat ze niet veel anders zijn dan mensenvoeten wat betreft gevoeligheid voor warmte. Dit moet je weten voor je met je hond gaat wandelen.

Als jouw hond weigert te wandelen of het niet graag doet, zou het kunnen zijn omdat de grond te heet is.

foto: Max Pixel

Voor je de hond gaat uitlaten, leg je de palm van je hand acht, negen seconden op straat. Als je nergens last van hebt, is de temperatuur geschikt om met je viervoeter te wandelen.

De buitentemperatuur is geen goede indicatie om te begrijpen hoe warm de grond is. Straten houden de warmte van de hele dag vast en koelen maar langzaam af: zelfs 's avonds, als het koeler is buiten, kan het asfalt nog heet zijn!

Veel baasjes interpreteren de last die honden in bepaalde omstandigheden ervaren als grillen vanwege hun karakter. In werkelijkheid lijden ze onder de hitte van het asfalt en willen ze de deur niet uit.

Op onderstaande foto kun je zien wat voor brandwonden het kan veroorzaken. Wees voorzichtig met je kleine vrienden, controleer eerst zelf!

Advertisement

Zorg goed voor de poten van jouw hond!

foto: pixabay.com
Tags: DierenHondenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt