8 natuurlijke methoden om vlooien en teken weg te houden bij jouw huisdier... en bij je thuis - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 natuurlijke methoden om vlooien en…
10 fantastische ideeën om een oud ledikant op een supercreatieve manier te hergebruiken 5 huishoudelijke apparaten die elektriciteit verbruiken, zelfs als ze zijn uitgeschakeld dat merk je op de energierekening

8 natuurlijke methoden om vlooien en teken weg te houden bij jouw huisdier... en bij je thuis

Door Janine
3.886
Advertisement

Onze huisdieren beschermen tegen ongedierte zoals vlooien en teken is het hele jaar door belangrijk, maar de zomer is de gevaarlijkste periode. Ze veroorzaken niet alleen overlast voor de hond, maar ze dragen ook gevaarlijke bacteriën en virussen bij zich.

Op de markt zijn er veel chemische producten te koop waardoor zijn vacht een uiterst ongastvrije plek wordt, maar om de mogelijkheid van een besmetting zoveel mogelijk te beperken, kun je ook parallelle, natuurlijke en niet-invasieve adviezen opvolgen.

1. Het gebruik van een vlooienkam.

foto: Pixabay.com

Met deze speciale kam kun je de vacht van je hond zorgvuldig schoonmaken. Door de hond regelmatig te kammen en hem hieraan te wennen vanaf dat het een puppy is, kun je zijn vacht in de gaten houden en op tijd de aanwezigheid van ongewenste gasten opmerken.

2. Rozemarijn spray.

foto: Maxpixel

Ongedierte heeft een hekel aan de geur van rozemarijn en bevat ook actieve ingrediënten die wonden helpen genezen die veroorzaakt worden door mogelijke beten, dus warom zou je hier niet van profiteren? Maak een aftreksel op basis van deze plant om gedurende 30 minuten in water te koken, filter het zodra het koud is en breng het op de vacht aan met een spray zonder af te spoelen.

Advertisement

3. Tea Tree Oil: smeer wat druppels op de halsband van de hond en je hebt een zeer effectief natuurlijk anti-parasitair en fungicide verkregen.

foto: Pixabay.com

Opgelet, dit advies is alleen van toepassing op honden, niet op katten, waarvoor het giftig kan zijn. Onthoud ook dat etherische oliën over het algemeen altijd in minimale doses moeten worden gebruikt.

4. Een andere natuurlijke remedie waar je gebruik van kunt maken is een citroeninfusie of een mix van water, essentiële citroenolie en etherische olie van de theeboom.

foto: Pixabay.com

Om de eerste te maken volstaat het om drie citroenen in schijven te snijden, deze gedurende 30 minuten in een liter water te koken en ze vervolgens 8 uur te laten staan.

Met deze spray kun je de oppervlakken in huis behandelen (het is een uitstekend ontsmettingsmiddel), maar vooral daar waar de hond op gaat liggen zoals tapijten en banken.

5. Koop een Polei Muntplant: de intense en karakteristieke geur is een natuurlijk afweermiddel tegen vele insecten.

Un post condiviso da Manuel Burnay (@manuelmlburnay) in data:

Advertisement

6. Dat goede oude handige... Azijn! Dit ingrediënt kan op zijn beurt worden gebruikt als een natuurlijk pesticide!

foto: Pixabay.it

In dit geval is het voldoende om een deel van gedistilleerde witte azijn te mengen met drie delen water: spuit het direct op het haar van de dieren en op de bekleding.

7. Reinig potentieel besmette oppervlakken met zout: strooi het erop en laat het 2-3 uur inwerken, zuig het vervolgens helemaal op.

foto: Pixabay.com
Advertisement

8. Maak een val voor vlooien.

foto: Pixabay.com

Een bak met een lage rand vol water en afwasmiddel: dit is genoeg om vlooien aan te trekken en ze te laten verdrinken (zonder afwasmiddel werkt dit niet). Om deze val nog beter te laten werken, gebruik je een lamp, die nog meer vlooien aantrekt.

Al deze tips zullen van grote hulp zijn, maar onthoud dat je regelmatig moet schoonmaken: als je je hond wilt beschermen tegen gevaarlijk ongedierte, zul je moeten wennen aan het regelmatig aanbrengen ervan, denk eraan om de kleedjes waarop ze slapen te wassen, het gras in de tuin kort te houden als je er één hebt en het huis zo vaak mogelijk te stofzuigen.

Tags: DierenHondenTrucjesNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt