De parabel van de boer: het Chinese verhaal dat we allemaal zouden moeten lezen voordat er iets vervelends gebeurt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De parabel van de boer: het Chinese…
Een zeldzame albino-pauw bereidt zich voor om zijn veren te openen: het spektakel is gewoonweg schitterend 14 honden geboren uit het kruisen van 2 rassen, het liefste wat je vandaag zult zien

De parabel van de boer: het Chinese verhaal dat we allemaal zouden moeten lezen voordat er iets vervelends gebeurt

Door Janine
3.051
Advertisement

Helaas kunnen er tegenslagen voorkomen in het leven. Maar je kunt nooit weten of deze tegenslag niet in iets positiefs verandert, misschien zelfs wel in geluk. Elke gebeurtenis, zowel positief als negatief, veroorzaakt consequenties die niet altijd even goed of slecht zijn.

Deze Chinese gelijkenis leert ons hoe we altijd moeten wachten dat het de gebeurtenissen in het leven zijn die bepalen of het een tegenslag is of geluk, en niet om vooruit te lopen op het vonnis, zelfs als alles om ons heen in lijkt te storten.

foto: pixabay.com

Op een dag liet de zoon van een boer het enige paard dat ze bezaten ontsnappen uit de omheining. Toen de buren het hoorden, gingen ze naar het huis van de oude man om hem solidariteit te tonen: "Het is echt een ellende, want je zult nu zonder dat beest moeten doen om je te helpen met het werk!", "Het is echt pech!" De boer, zonder met zijn ogen te knipperen, antwoordde: "Misschien is het pech."

De volgende dag keerde het ontsnapte paard terug samen met nog zeven paarden die hem vanuit het bos hadden gevolgd. De boer werd zo de rijkste man in het dorp en alle inwoners kwamen naar hem toe om hem te feliciteren: "Wat een geluk had je, het is een wonder!" De boer antwoordde weer: "Misschien."

foto: pixabay.com

De volgende dag brak de zoon zijn been terwijl hij probeerde een van de wilde paarden te temmen. De winter stond voor de deur en de boer zou het alleen niet redden om voor de velden te zorgen. De buren gingen de aan bed gekluisterde jongen opzoeken en troostten zijn vader met woorden van verdriet: "Het is iets vreselijks wat je is overkomen!" De boer antwoordde: "Misschien."

De dag daarna kwam het leger naar het dorp om gezonde jonge mensen te rekruteren om een onmogelijke oorlog te winnen: de zoon van de boer werd niet meegenomen omdat hij met een gebroken been op bed lag. Alle buren keerden terug naar het huis van de oude man: "Wat een geluk hebben jullie gehad! Onze kinderen zijn allemaal vertrokken voor de oorlog, maar jullie zoon niet!" Nogmaals, de boer zei niets meer dan "Misschien".

Advertisement

Dit verhaal leert ons een moraal die we vaak vergeten als er iets onaangenaams met ons gebeurt.

foto: pixabay.com

Elke gebeurtenis, hoe dramatisch ook, kan misschien ooit als positief worden beschouwd. Het zullen alleen de gebeurtenissen in het leven zijn die onze ideeën over de aard van wat op dit moment slechts een tegenslag is, verduidelijken.

Vaak gebeurde het dat een ongunstige gebeurtenis in iets positiefs veranderde. Het is aan ons om niet weg te zinken in de negativiteit van het moment, maar een sprankje hoop te blijven houden dat dingen op een heel andere manier kunnen evolueren.

De juiste houding die kan worden aangenomen wanneer iets naars gebeurt, is afwachten, zonder haastige conclusies te trekken. De gevolgen van situaties zijn onvoorspelbaar en kunnen ons verrassen. Dit betekent niet dat je niet mag huilen of verdriet mag hebben, maar deze visie op het leven maakt het mogelijk om pijn op een meer draaglijke manier onder ogen te zien.

Kende je deze gelijkenis al? Geef het door aan diegenen die hun houding moeten veranderen ten opzichte van de gebeurtenissen in het leven!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt