Het magische moment waarop een arts het leven van een kat redt die in de draaideur van het ziekenhuis vast zit

Janine image
door Janine

23 September 2018

Het magische moment waarop een arts het leven van een kat redt die in de draaideur van het ziekenhuis vast zit
Advertisement

We zijn zo druk met het dagelijkse ritme van het leven dat we vaak niet voldoende aandacht besteden aan dat wat ons omringt, met als gevolg dat we onbewust rampen kunnen veroorzaken.

Dit is wat er gebeurde met een man die een ziekenhuis in Turkije verliet: hij was in gedachten verzonken, en toen hij uit de draaideur kwam, besefte hij niet dat aan de andere kant een kat naar binnen kwam lopen - met gevolgen die het dier fataal konden zijn.

Advertisement
The Dodo

The Dodo

Dit alles gebeurde in het Özel Akgün Tem-ziekenhuis in Istanboel: een verstrooide man zag de witte kat aan de andere kant niet terwijl hij de draaideur in liep. Ter verdediging van de arme man moet gezegd worden dat hij bij het geschreeuw van het dier onmiddellijk stopte en erger voorkwam.

De ongelukkige kat zat nog steeds vast en schreeuwde van de pijn. Het zag er niet best voor hem uit, totdat er hulp kwam: van Halil Akyürek, een arts op de eerste hulp.

Advertisement
The Dodo

The Dodo

Halil Akyürek realiseerde zich onmiddellijk de ernstige toestand van de kat: "De nek van de kat was volledig geblokkeerd, hij vocht en had moeite met ademhalen. We hebben hem eerst uit de draaideur bevrijd, daarna zijn we meteen met de reanimatie begonnen."

In de video die door het ziekenhuis is geplaatst, kunnen we duidelijk zien hoe Halil een hartmassage uitoefent om de kat te reanimeren, die in eerste instantie geen teken van leven lijkt te geven. Maar dankzij de tussenkomst van Halil is het hart van de kat weer in orde; hij kreeg meteen zuurstof om hem te helpen ademen - gelukkig was hij in het ziekenhuis! De goede arts nam vervolgens contact op met een dierenarts om erachter te komen welke medicijnen hij aan het dier moest toedienen.

Het was duidelijk dat de witte kat het hart van de dokter had gestolen: Halil heeft hem geadopteerd en doopte het Miracle.

De naam kon niet toepasselijker zijn;)

Advertisement