Een kind viert het einde van de laatste cyclus van de chemotherapie: zijn vreugde zal je ontroeren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een kind viert het einde van de laatste…
Deze foto's getuigen van de diepe liefde die honden hebben voor voedsel 8 signalen die een sterke persoonlijkheid kunnen aangeven die zich onderscheidt van de massa

Een kind viert het einde van de laatste cyclus van de chemotherapie: zijn vreugde zal je ontroeren

Door Janine
2.628
Advertisement

Er zijn overwinningen die het meer verdienen dan andere om gevierd te worden. Het zijn die dingen waarin je geen trofee of een medaille wint, maar iets veel kostbaarders en onmisbaars: je leven.

Wie heeft gestreden tegen ziektes die te groot lijken om verslagen te worden, weet wat het betekent: het einde van een nachtmerrie, maar bovenal het begin van iets, nog mooier dan een droom, namelijk een normaal leven.

En Jimmy Spagnolo, een kind dat na jaren van chemotherapie eindelijk van zijn jeugd kan genieten, weet dit maar al te goed.

Jimmy Spagnolo was slechts 4 maanden oud toen de artsen een vreselijke ziekte bij hem hadden vastgesteld: een hersentumor - nieuws dat niemand ooit zou willen ontvangen, laat staan de ouders van een kind dat zojuist ter wereld was gekomen.

Het was 2010 en meteen begonnen de kuren, zwaar en slopend, de gekwelde verwachtingen van de resultaten, de dagen, de weken, de maanden in een ziekenhuiskamer doorgebracht.

Gelukkig werden de behandelingen steeds effectiever en moedigden ze het gezin aan om hoop te hebben en samen te vechten om door te gaan en deze enorme nachtmerrie te overwinnen.

 

Eindelijk was de langverwachte dag aangebroken: het moment waarop de laatste chemokuur eindigt, die echt de laatste zou zijn. De resultaten van de onderzoeken lieten namelijk zien dat de kanker volledig weg was en dat Jimmy zichzelf genezen kon verklaren!

Kun je je de vreugde van het kind en zijn familie voorstellen!

Die dag besloot Jimmy zich te kleden als zijn favoriete superheld - Superman - en terecht: hij had in feite een kwaad verslagen dat veel erger was dan de vijanden van Clark Kent.

 

Advertisement

Zoals gebruikelijk in de Verenigde Staten lanceerde Jimmy het signaal van zijn formidabele overwinning: hij luidde de bel op de oncologische afdeling, het teken dat iemand erin is geslaagd de ziekte te verslaan- een teken dat een onweerstaanbaar geluk uitdrukt voor degenen die zo'n zware beproeving hebben doorstaan en die hoop geeft aan alle anderen die nog in het ziekenhuis liggen.

Het ziekenhuispersoneel - het UPMC Children's Hospital in Pittsburgh - heeft dit spannende moment van Jimmy vastgelegd: in de video, gepost op Facebook, zie je het kind van vreugde springen - en je kunt niet anders dan overweldigd raken, blij en ontroerd zijn samen met hem voor het grootste doel dat hij bereikt heeft.

Veel geluk Jimmy!

Jimmy finished a yearlong chemotherapy treatment yesterday and rang the bell with his family and the staff to celebrate. The bell signifies so many emotions – it can signify the sound of tears, strength, fear, courage, doubt, satisfaction, relief and happiness all coming through as one as people around them cheer this accomplishment. The sound of that bell resonates in more ways than one. The emotion in the room is just unbelievable. You can help kids like Jimmy! Donate today at www.givetochildrens.org/donate. Follow his journey at I'm praying for Jimmy Spagnolo.

Pubblicato da UPMC Children's Hospital of Pittsburgh su Venerdì 3 febbraio 2017
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt