Een kind van 1 jaar stapt het zwembad in en laat ons zien hoe het hebben leren zwemmen je leven kan redden

Janine image
door Janine

06 Oktober 2018

Een kind van 1 jaar stapt het zwembad in en laat ons zien hoe het hebben leren zwemmen je leven kan redden
Advertisement

Afleiding of fataliteit: vermijdbare tragedie of niet. Het verdrinken van een kind in een zwembad blijft een tragische gebeurtenis die de gevoelens van elke ouder beïnvloedt. Met kinderen naar het zwembad gaan is even onschuldig als gevaarlijk waarvoor we de juiste voorzorgsmaatregelen moeten nemen.

Een van deze, en het meest effectieve, is om het kind al in de eerste paar maanden van zijn leven te leren zwemmen: denk aan hoeveel tragedies voorkomen hadden kunnen worden als het kind wist te blijven drijven, lang genoeg om de aandacht van de ouders te trekken .

We hebben het niet over iets onmogelijks: kinderen leren zwemmen is vrij eenvoudig.

Advertisement
Screenshot Youtube

Screenshot Youtube

Grace Fanelli is een vrouw die in Florida, Verenigde Staten woont, en heeft besloten haar kinderen meteen vertrouwd te maken met water. Om hen de liefde voor zwemmen over te brengen, maar ook om zichzelf te verdedigen tegen een eventualiteit die altijd op de loer ligt.

Haar twee dochters hebben leren zwemmen toen ze negen maanden oud waren: ongelofelijk als nadenkt over de mobiliteit en capaciteiten van een baby van nog geen jaar oud.

Behalve de meisjes heeft Grace nog een jongere zoon die nu een jaar is.

Advertisement
Screenshot Youtube

Screenshot Youtube

Het is duidelijk dat hij ook een waterrat is: in deze video kun je hem het zwembad zien instappen en zijn vaardigheden laten zien, onder aanvoering van de moeder die de scène filmt.

Het kind gaat kopje onder, beweegt zijn benen om zichzelf drijvend te houden en om op adem te komen draait hij even later op zijn zij: alles met extreme nonchalance, alsof het iets natuurlijks is.

Om precies te zijn, is de video is een paar weken na zijn eerste verjaardag opgenomen!

Kinderen leren zwemmen - zoals je kunt zien kunnen ze dat al op jonge leeftijd leren - is een beslissing die cruciaal en levensreddend kan zijn in ongelukkige situaties: afleidingen van mama en papa kunnen gebeuren en zijn onvoorspelbaar. De enige manier om te proberen het ergste te voorkomen, is door de kinderen kennis te laten maken met het water.

Advertisement