Vrouwen dragen hetzelfde kind: het is het eerste geval in Europa

Janine image
door Janine

23 November 2023

Vrouwen dragen hetzelfde kind: het is het eerste geval in Europa
Advertisement

De wetenschap blijft ons steeds meer verbazen: zelfs als er niets nieuws of spannends meer te ontdekken lijkt, is er weer iets om ons van gedachten te doen veranderen. We horen al een tijdje over geassisteerde voortplanting en het is geen verrassing dat een kind geboren kan worden uit een stel van hetzelfde geslacht.

In het verhaal dat we je nu gaan vertellen, vond echter een ongelooflijke gebeurtenis plaats: het is in feite de eerste keer in Europa dat een koppel van hetzelfde geslacht hetzelfde kind in hun baarmoeder heeft gedragen!

Het buitengewone verhaal van Derek Eloy

Het buitengewone verhaal van Derek Eloy

Juaneda Hospitales

We hebben het over Estefanía, 30 jaar, en Azahara, 27 jaar. Dit mooie stel had altijd al een sterke kinderwens en daarom hebben ze lang nagedacht over de weg die ze samen moesten inslaan om dit te verwezenlijken.

Uiteindelijk kozen ze voor een vruchtbaarheidskliniek: ze gingen naar een gespecialiseerde instelling, Juaneda Fertilitye, waar ze allebei aan een bepaalde behandeling begonnen. Ze betaalden ruim 5000 euro voor de in-vitrofertilisatie, een nogal originele om het zo maar te zeggen.

Het was namelijk voor hen beiden mogelijk om hun kind, de kleine Derek Eloy, in hun baarmoeder te hebben. De pasgeborene werd in perfecte gezondheid en zonder enige complicaties geboren. Hij woog ongeveer 3,3 kg en genoot een uitstekende gezondheid. Maar hoe was het mogelijk om de droom van de twee moeders te verwezenlijken? Wij leggen het je uit.

Advertisement

Een wetenschappelijke techniek om een ​​droom waar te maken

Een wetenschappelijke techniek om een ​​droom waar te maken

El Mundo/Youtube

De vrouwen profiteerden van een specifieke vruchtbaarheidsbehandeling genaamd INVOcell. Geen wetenschappelijke procedure die onlangs is ontdekt, maar voor het eerst is toegepast om een ​​dergelijk doel te bereiken.

Simpel gezegd, zowel Estefanía als haar partner Azahara wilden een extreem diepe band met hun zoon, ze wilden allebei die enorme emotie voelen in de wetenschap dat ze hem in hun baarmoeder hadden gedragen.

En dit was mogelijk: dankzij een soort incubator werd een embryo in het lichaam van Estefanía ingebracht en zij droeg het vervolgens vijf dagen in haar baarmoeder tot aan de bevruchting. Waarna de incubator werd “overgedragen” aan Azahara die de gehele zwangerschap 9 maanden voortzette.

De kleine Derek Eloy werd geboren via een keizersnede en de twee moeders konden niet enthousiaster zijn: "we kunnen zeggen dat we hem samen hebben gedragen, emotioneel was het een fantastische en heel bijzondere ervaring", verklaarden de twee vrouwen die nu beroemd zijn omdat ze de eersten waren in Europa om beiden een kind te hebben verwekt. Wat vind je van dit verhaal?

Source:

El Mundo

Advertisement