De ene tweeling redt de andere door "een signaal af te geven" wanneer ze nog in de baarmoeder van hun moeder zitten

Janine image
door Janine

19 Augustus 2023

De ene tweeling redt de andere door "een signaal af te geven" wanneer ze nog in de baarmoeder van hun moeder zitten
Advertisement

De geboorte van een kind is op zich al een ontroerende, bijzondere en prachtige gebeurtenis. Maar als je het heugelijke nieuws hebt dat je zwanger bent van een tweeling, is de blijdschap begrijpelijkerwijs zo mogelijk nog groter! In feite hebben we het over kinderen die op de een of andere manier een onlosmakelijke en unieke band tussen hen zullen hebben.

De hoofdpersoon van dit verhaal was in de wolken toen ze hoorde dat ze zwanger was. Maar een ander bericht, niet prettig, stond op het punt haar en haar partner te bereiken. Maar laten we bij het begin beginnen en het ongelooflijke verhaal van hun tweeling samen bekijken.

via Facebook

Advertisement
Chris T/Flickr - Not the actual photo

Chris T/Flickr - Not the actual photo

Het zijn de kleine Poppy en Winnie die centraal staan ​​in deze sensationele episode. Een bevalling die zo bijzonder was, dat het door artsen zelfs werd omschreven als "een wonder". Maar wat is er gebeurd?

Leah McBride en haar man, Austin, 27 jaar, waren aan het aftellen tot ze eindelijk hun baby’s in hun armen konden houden, maar na 21 weken zwangerschap kreeg het paar hartverscheurend nieuws.

Volgens de artsen was een van de tweeling voorbestemd om nooit het licht te zien... de specialisten adviseerden hen daarom om de zwangerschap van slechts één van de twee kleintjes voort te zetten om de andere meer kansen te geven om in leven te blijven. Maar de vrouw kon zo'n "compromis" niet accepteren en had zich daarom in een wanhopige laatste poging tot andere artsen gewend.

Advertisement

Twin baby 'sent out distress signal' in womb and saved poorly sister's life A proud mum told how her daughter saved her...

Pubblicato da Times of Bristol su Giovedì 24 novembre 2022

Ook volgens de andere artsen was de situatie kritiek: het leek erop dat een van de twee kleintjes alle voedingsstoffen binnenkreeg ten nadele van de ander. Deze laatste was half zo klein als haar zus ... maar er kon nog iets worden geprobeerd.

De chirurgen besloten Leah te opereren om "de onbalans" tussen de twee te herstellen. En dat is gelukt. Helaas was de beproeving van het paar nog niet voorbestemd om te eindigen: na slechts 27 weken zwangerschap waren de vliezen van de vrouw gebroken, wat de aanstaande komst van de tweeling aankondigde. Maar het was veel te vroeg om veilig geboren te worden.

Wederom hadden de artsen ingegrepen en waren ze erin geslaagd, door middel van steroïden, die delicate bevalling uit te stellen. Na 31 weken begon Poppy's hartslag te dalen, waardoor iedereen gealarmeerd raakte en de dokters beide baby's moesten halen. Poppy, de baby met ondergewicht die alle voedingsstoffen doorgaf aan haar zus, was onverwacht kerngezond. Maar Winnie niet.

De longen van het meisje waren nog niet volledig gevormd: Poppy, die een vertraagde hartslag had, had zowel haarzelf als Winnie gedwongen geboren te worden, wat in feite haar leven redde! Als ze niet te vroeg waren geboren, zou Winnie het niet hebben overleefd. "Het is alsof ze een signaal heeft afgegeven: haar hartslag heeft de aandacht van ons allemaal getrokken, maar uiteindelijk was ze niet zo ziek als we vreesden. We denken dat je dochter Poppy Winnie's leven probeerde te redden: het is een wonder”, vertelden de artsen Leah. Beide meisjes maken het nu heel goed en zijn in uitstekende gezondheid; het behoeft geen betoog dat ze meer dan ooit verenigd zijn en voor elkaar zorgen!

Source:

Walesonline

Advertisement