Dit meisje heeft een genetische misvorming: haar enorme ogen hebben duizenden mensen veroverd

Janine image
door Janine

23 September 2018

Dit meisje heeft een genetische misvorming: haar enorme ogen hebben duizenden mensen veroverd
Advertisement

Schoonheid heeft niets te maken met perfectie; integendeel, deze eigenschap heeft betrekking op een subjectieve dimensie, waardoor het moeilijk is om het tot een absolute definitie te kristalliseren.

Maar toch kan ieder van ons het herkennen: als je geest maar vrij is van vooroordelen, omdat het vaak daar te vinden is waar we het niet zouden verwachten.

Zoals in de blik van Mehlani Ramirez, waarin een chromosomale anomalie een bijzonderheid van onbetwistbare charme wordt.

Advertisement

Mehlani Ramirez is twee jaar oud en werd geboren met een zeldzame genetische afwijking: het Axenfeld-Rieger-syndroom. Het wordt meestal gemanifesteerd door misvormingen van de ogen, het gezicht, de mondholte en de navel, hoewel dit tijdens de embryonale ontwikkeling tot ernstiger aandoeningen kan leiden.

Gelukkig heeft Mehlani een milde vorm, waarvan het hoofdsymptoom de grote ogen en het ruime voorhoofd zijn; maar haar ouders zijn toch bezorgd over de sociale gevolgen van hun geliefde kind.

Daarom deelde haar moeder Karina op Twitter haar angsten en zorgen over de toekomst van haar kleine Mehlani:

"Telkens als we buiten liepen en een onbekende haar complimenteerde met haar grote en mooie ogen, twijfelde ik of ik haar gebrek al dan niet moest noemen. Ik heb besloten van niet, ik glimlach en zeg bedankt. Maar het is altijd een vreemd gevoel. Ik bid dat ze altijd zal weten hoe mooi ze is".

Advertisement

Kijkend naar het tedere gezicht dat nog liever wordt door haar ogen, kan je niet anders dan gefascineerd zijn door Mehlani. Haar moeder Karina ontving onmiddellijk talloze steunbetuigingen, wat haar geruststelde over de schoonheid van haar dochter en het feit dat daar geen twijfel over bestaat.

@CotyClack heeft een tweet geplaatst: "Ik vind het een mooi meisje-syndroom".

@Chynnajo schreef: "Ze is mooi, ze is een klein en sterk meisje en ze heeft het geluk je als haar moeder te hebben, gewoon perfect".

Deze steun heeft Karina aangemoedigd, die antwoordde: "Ik ben echt overdonderd door alle liefde die mijn prinses ontvangt! Jullie ontroeren me! Omdat iedereen zo lief is, vond ik dat ik enkele van mijn favoriete foto's moest delen van mijn mooie meisje".

Karina vertelde ook over de beproeving ervaren door haar kind: sinds ze 5 maanden was, is ze onderworpen aan verschillende chirurgische operaties om de misvorming van de ogen te corrigeren, het voorkomen van verdere en meer ernstige schade aan de oogzenuwen. De interventies zijn succesvol geweest, maar we kunnen de toekomstige ontwikkeling ervan niet voorspellen - we kunnen alleen maar de evolutie ervan in de loop van de tijd volgen.

Als dank voor alle ontvangen warmte en steun heeft Karina vervolgens een video gepost van de lieve Mehlani die - hoewel ze zich niet bewust is van alle liefde en bewondering die ze op het web heeft losgemaakt - iedereen bedankt en groet. Wat een enorme tederheid!

Advertisement