De onderwijzer verplicht studenten om hun smartphones te vergrendelen en een "trend" onder zijn collega's te lanceren

Janine image
door Janine

09 Oktober 2018

De onderwijzer verplicht studenten om hun smartphones te vergrendelen en een "trend" onder zijn collega's te lanceren
Advertisement

De lesmethoden op scholen veranderen snel, rekening houdend met de snelle veranderingen die van generatie op generatie plaatsvinden: de kinderen van vandaag worden geboren in het tijdperk van smartphones en het is erg moeilijk voor hen om ervan af te blijven. Ze zijn opgegroeid met een mobiele telefoon en het is hun belangrijkste instrument gedurende de dag.

Deze hechting kan frustrerend zijn voor volwassenen die in contact staan met jonge mensen, vooral voor leraren die vaak een les moeten onderbreken vanwege een rinkelende mobiele telefoon.

Advertisement
De onderwijzer verplicht studenten om hun smartphones te vergrendelen en een "trend" onder zijn collega's te lanceren - 1

Michael Lee is een fotografieleraar. Tijdens het schooljaar 2017 merkte hij een vreemd gedrag op bij zijn studenten: ze liepen het klaslokaal binnen en voerden de taken die hen waren toegewezen veel sneller uit dan de studenten van de cursussen van andere jaren.

Professor Lee begreep pas op een tweede moment de reden voor die ongewone interesse: in werkelijkheid waren de jongeren niet betrokken bij het werk, maar ze deden het om de les zo snel mogelijk af te ronden en extra tijd te hebben om aan sociale media te besteden.

De leraar voelde zich verraden, maar besloot tegelijkertijd iets beslissends te doen: "Mijn doel is om de jongeren ergens voor te laten interesseren. En dit is erg moeilijk wanneer er elke seconde een piepje is waarbij meteen gecontroleerd wordt van wie deze afkomstig is. "

Dus de professor begon na te denken over wat te doen, maar uiteindelijk besloot hij een speciaal kastje voor smartphones te kopen op Amazon.

Elke student kreeg een genummerd kastje: aan het begin van elke les werd hen gevraagd hun smartphone erin te leggen, voorzien van een oplaadstation.

Michael Lee heeft in een zeer korte tijd verbeteringen opgemerkt en dat is de reden waarom zijn systeem door andere onderwijzers is nagedaan. De jongeren lijken niet zonder mobiele telefoons te kunnen en raken bij de gedachte alleen al in paniek: door hen een geldig alternatief voor het scherm te bieden, tonen ze interesse en vergeten zelfs de mobiele telefoon.

Juist hiermee moeten de leraren van tegenwoordig werken: traditionele schoolinhoud is niet langer "interessant" genoeg voor de jonge mensen van tegenwoordig die alles wat ze willen binnen handbereik hebben. De onderwerpen en methoden van lesgeven moeten worden gemoderniseerd om de waarden uit te dragen aan de studenten en daar is alleen de school toe in staat.

 

Advertisement