Zware boetes voor de ouders van pestende jongens: het initiatief van drie Amerikaanse steden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zware boetes voor de ouders van pestende…
Deze hond heeft 7 kittens Deze vriendelijke politieagent besteedt een deel van zijn vrije tijd aan het doneren van voedsel en verzorging van zwerfhonden

Zware boetes voor de ouders van pestende jongens: het initiatief van drie Amerikaanse steden

Door Janine
1.768
Advertisement

Pesten en cyberpesten staan steeds meer op de agenda. Gevallen van mishandeling, beledigingen, pesten die ooit geïsoleerd leken te zijn, maar dankzij de opkomst en de enorme verspreiding van sociale netwerken, steeds vaker voorkomen, omdat het gemakkelijker is om anoniem te blijven.

Vanzelfsprekend kunnen de gevolgen voor minderjarige slachtoffers van echt of virtueel pesten verwoestend zijn. Het is geen toeval dat er, om een dergelijk fenomeen het hoofd te bieden, steeds meer wordt aangedrongen op een noodzakelijk bewustzijn, dat begint vanaf de eerste schooljaren.

Er is geen gebrek aan initiatieven over de hele wereld, maar je kunt altijd iets meer doen, zoals blijkt uit de speciale maatregelen die zijn genomen in de drie Amerikaanse steden waarover we het met je willen gaan hebben.

In Shawano, Wisconsin Rapids en Plovin, drie plaatsen in de staat Wisconsin (VS), krijgen ouders een zware boete als iemand wordt betrapt op pesten.

Dit zijn straffen tot $313, die vallen onder verschillende verordeningen die zijn bedacht om volwassenen en minderjarigen in staat te stellen correct en respectvol gedrag te vertonen. Moeders en vaders worden daarom in alle opzichten als verantwoordelijk beschouwd voor eventueel negatief gedrag van hun kinderen.

Als het kind - of de jongere - wordt betrapt op pesten, bedreigingen, fysiek of verbaal geweld of andere pesterijen, ontvangen de ouders eerst een schriftelijke waarschuwing waarin ze worden uitgenodigd kennis te nemen van de situatie en in te grijpen bij de kinderen zodat ze ermee stoppen.

Als het pesten echter doorgaat, zal de sanctie worden ingesteld dat, de kosten van het proces en de bureaucratische kosten erbij opgeteld, iets meer dan 300 dollar zal bereiken. Als de kinderen van de ouders die al een boete hebben gekregen, laten zien dat ze door blijven gaan met hun pestgedrag, kunnen de boetes geleidelijk stijgen tot $681.

Drastische maatregelen, die onvermijdelijk tot veel discussies hebben geleid. De intentie om een ​​dergelijk sanctiesysteem in te voeren is zeker nuttig en de resultaten zullen niet lang op zich laten wachten. Alleen al in de stad Plovin is het pesten aanzienlijk gedaald, hoewel er geen boetes zijn opgelegd, maar alleen waarschuwingen aan ouders.

En volgens de autoriteiten die deze maatregelen promoten, is het geen gezaghebbende maatregel om vaders en moeders te vertellen hoe ze hun zonen en dochters moeten opvoeden, maar van een noodzaak, die zeer levendig en aanwezig is, zodat ouders de nodige aandacht geven wat hun kinderen elke dag doen en schrijven, op school en online.

De boetes tegen de ouders van pestkoppen zijn ​​in feite precies voor degenen die, op een herhaalde en systematische manier, de middelen in zijn bezit gebruiken om zijn medemens in diskrediet te brengen, te kwetsen en belachelijk te maken. Voor veel gezinnen is dit een goede maatregel. Hoewel drastisch, kan dit misschien een manier zijn om een ​​fenomeen te bestrijden dat het leven van veel minderjarigen verwoest en onmogelijk maakt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt