Een vrouw koopt een stervende vis in een winkel en weet binnen enkele weken zijn leven te redden - BekijkDezeVideo.nl
x
Een vrouw koopt een stervende vis in…
De 6 hoofdoorzaken die zwelling in de benen veroorzaken Dochters die strenge moeders hebben gehad, zullen meer succes in het leven hebben

Een vrouw koopt een stervende vis in een winkel en weet binnen enkele weken zijn leven te redden

14 Oktober 2018 • Door Janine
121.952
Advertisement

Toen Victoria Schild de winkel voor huishoudelijke artikelen binnenliep, zag ze op een plank een kleine kom met een roerloze vis erin. Het was een nauwelijks herkenbare Betta Splendens (die gewoonlijk "vechtvis" wordt genoemd vanwege de vasthoudendheid waarmee het zijn territorium verdedigt).

Het diertje had een vale kleur - dus het was waarschijnlijk ziek - en zijn lichaam was misvormd, waarschijnlijk door het vechten met andere vissen: met name zijn staart was totaal afwezig. Verlaten op die plank en omringd door anderen in perfecte gezondheid, had hij geen enkele kans om te worden meegenomen en een echt thuis te krijgen. Tenminste, totdat Victoria besloot hem te helpen.

De vrouw zocht in de winkel naar een groot aquarium om de ongelukkige bewoner te verwelkomen. Ze was ervan overtuigd dat het dier het niet zou halen en diezelfde nacht zou sterven, maar ze was vastbesloten om hem zijn laatste momenten op een waardige manier te laten leven, en niet in een glas dat op een donkere plek van een winkel stond.

Dus nam ze de Betta mee naar huis, plaatste hem in de verwarmde kom, voegde de desinfecterende middelen die ze had gekocht aan het water toe om hem te verzorgen en wachtte af. Het dier bleef lange tijd roerloos en ze vreesde het ergste.

Na een week van bijna totale onbeweeglijkheid begonnen de wilskracht van de vis en de liefde van de vrouw hun uitwerking te hebben. De Betta begon schuchter in zijn aquarium te zwemmen... Absoluut een goed teken!

Advertisement

De zorg en het overvloedige eten begon de paarse kleur van de vis te versterken, die langzaam de veranderende tinten terugkreeg die kenmerkend zijn voor zijn soort.

Langzaam begonnen de staart en de andere vinnen opnieuw te groeien. Het duurde ongeveer 4 weken om veranderingen te zien, maar het resultaat was boven verwachting: Victoria verwachtte niet dat zich onder dat zo bescheiden wezentje een prachtige Betta Splendens verbergde, die nu trots heen en weer zwom in het aquarium.

Toen duidelijk werd dat de twee niet meer zouden scheiden, besloot Victoria om het een naam te geven, en zij noemde het Argo. Zijn aquarium, aanvankelijk leeg en aseptisch, is getransformeerd in een labyrint van planten, stenen en takjes. Argo neemt nu een onvervangbare plek in het huis van de vrouw in, en elke keer als hij haar ondersteboven opwacht, lijkt hij haar te bedanken voor het redden van zijn leven.

Advertisement

Heel vaak worden deze dieren behandeld als voorwerpen en worden ze achtergelaten in kleine aquaria. In werkelijkheid hebben de Betta, naast het feit dat ze schitterend zijn, een mooie persoonlijkheid en zijn het perfecte huisdieren. Ze hebben niet veel zorg nodig: alleen een geschikte kom (niet die kleine die op de markt zijn!), verwarmd water, voedsel... en wat aandacht!

Tags: DierenVissenSchattig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt