Geluk krijg je niet van de materiële dingen die je koopt, maar van de ervaringen die je opdoet - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Geluk krijg je niet van de materiële…
Dit kind troost zijn kleine zusje zoals geen ouder dat had kunnen doen 8 levenslessen die een moeder altijd doorgeeft aan haar dochter

Geluk krijg je niet van de materiële dingen die je koopt, maar van de ervaringen die je opdoet

Door Janine
1.490
Advertisement

Het is steeds moeilijker om tevreden en dankbaar te zijn in onze samenleving, en vaak denken we dat we dat zijn als we omringd zijn door materiële dingen. In feite weten we dat het gevoel van innerlijke vrede dat ons de aankoop van een nieuwe videogame of een paar schoenen kan geven nogal vergankelijk is. Het duurt vanaf het moment dat we dat voorwerp van de winkel naar huis brengen, en dan is het afgelopen en voelen we opnieuw de behoefte om ons goed te voelen met iets anders. Reizen en ervaringen in het algemeen hebben het vermogen om op een veel diepere manier voldaan te zijn.

foto: pxhere.com

Wanneer we op het moment aankomen om te beslissen wat we met onze vakanties willen doen, vallen onze keuzes soms op plaatsen waar we omringd worden door alle gemakken waarvan we denken dat we ze nodig hebben (en die ook hoge kosten hebben). Het is beter om je te concentreren op emotionele ervaringen, die zeker in onze geest blijven hangen en ons alles geven wat we nodig hebben: innerlijke tevredenheid.

foto: pixnio.com

Vanuit dit oogpunt is het beleven van een ervaring midden in de natuur het beste alternatief om je vakantie goed door te brengen, ver weg van de stedelijke chaos. Bovendien zijn ze ook goedkoper. Wandelen in het bos, fietsen in groene weiden, zwemmen in het heldere water van de meren of de zee, allemaal activiteiten die niet hoeven te worden geboekt of gekocht, ze zijn voor iedereen toegankelijk en kosten bijna niets (tenzij je de meest exclusieve bestemmingen wilt bereiken).

Bovendien zijn het ervaringen die unieke emoties kunnen geven die niet in andere contexten kunnen worden beleefd. Het observeren van de omgeving is een soort activiteit die we helaas zijn vergeten, een beetje omdat ons dagelijks leven ons ervan weerhoudt om het te doen. Het is daarom goed om, althans op vakantie, een moment stil te blijven staan en rond te kijken, de natuur geeft ons landschappen van een geweldige schoonheid, waar we niet zonder kunnen.

Advertisement
foto: pxhere.com

Dergelijke levenservaringen stellen ons in staat om die gevoelens jarenlang te onthouden. Het is deze eenvoud die ons echt gelukkig maakt, tevreden met onszelf en met de wereld, niet van het feit dat we zoveel geld uitgeven hebben aan materiële dingen waaraan we gehecht zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt