De 7 stappen van de hindoeïstische traditie om geluk tot de pijler van iemands leven te maken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De 7 stappen van de hindoeïstische…
10 alarmbellen die onze huid kunnen laten rinkelen als we hartproblemen hebben Het kind helpt zijn oude opa met eten... en de video ontroert duizenden mensen!

De 7 stappen van de hindoeïstische traditie om geluk tot de pijler van iemands leven te maken

Door Janine
4.212
Advertisement

Een hindoeïstische legende spreekt over een gelukkig man, de enige in zijn dorp. De andere bewoners waren erg rijk, maar niemand kon zeggen dat hij zo gelukkig was als hij. Er werd gezegd dat de man een koffer bezat waarin hij de geheimen bewaarde om gelukkig te zijn. Vele rijke mannen kwamen met exorbitante bedragen naar hem toe om hem ervan te overtuigen de koffer te geven, net zoals veel knappe vrouwen hem uitdaagden om het te krijgen: maar de man gaf nooit toe aan enige verleiding.

Maar op een dag kwam er een kind naar hem toe met de vraag om hem te onthullen hoe je gelukkig kunt worden. Tegenover de onschuld van het kind verzette de man zich niet en hij legde uit dat geluk als een ladder is: elke stap is iets dat geleerd moet worden om door te gaan naar de volgende stap om zo gelukkiger te worden. Hier zijn alle 7 stappen die leiden naar geluk.

  1. Elimineer afgunst: als je leeft door altijd te kijken naar wat anderen doen en hebben, zal je bestemming ontevredenheid en frustratie zijn. Kijk naar je pad, ook omdat je het recht niet hebt om dat van anderen te beoordelen. Je kunt niet weten welke offers vereist zijn om een doel te bereiken.
  2. Heb geen wrok: als je wrok koestert, blijf je verankerd in een vorig moment, terwijl de rest vooruit zal kijken. Het overkomt iedereen om pijn van anderen te ontvangen, maar de pijn in woede laten veranderen is niet de manier om weer gelukkig te worden. De dorst naar wraak zal de bitterheid niet wegnemen.
  3. Zorg ervoor dat je van jezelf houdt: het nastreven van geluk moet vanuit jezelf beginnen. Je kunt pas van een ander houden als je van jezelf houdt. Het geeft waarde aan je bestaan, beschermt je welzijn en elimineert dat wat je slecht doet voelen.
foto: pixabay.com

4. Schakel over van theorie naar praktijk, nu: laat de gedachten blijven zoals ze zijn, zonder ze te realiseren, het zal je zoveel energie kosten en je zult het vertrouwen in jezelf verliezen. Stel niets uit, denk niet dat het niet mogelijk is, maar probeer het totdat je succesvol zult zijn. Als we het hebben geprobeerd, zal het ons vreugde brengen.

5. Neem niet dat wat niet van jou is: volgens de hindoeïstische traditie, leidt stelen - ook al is het voor een goed doel - tot ernstige gevolgen. De straf voor degenen die stelen is het verlies van iets waardevols, wat een materieel goed kan zijn, maar ook een genegenheid.

6. Verwerp elk misbruik: dieren, mensen en planten hebben dezelfde rechten en geen van hen moet worden mishandeld.

7. Wees elke dag dankbaar dat je wordt toegestaan: het leven is een geschenk maar moet niet als vanzelfsprekend worden beschouwd. Elke dag dat je mag leven moet op gepaste wijze gevierd worden. De manieren om dankbaar te zijn voor het leven zijn verschillend: een van deze is om het woord 'dank je' te zeggen wanneer dat nodig is, zelfs wanneer we de gewoonte om het te gebruiken hebben verloren.

 

Advertisement
foto: pixabay.com
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt