Wanneer je een openbaar toilet gebruikt is het vrijwel nutteloos om de bril met toiletpapier te bedekken

Janine image
door Janine

19 Oktober 2018

Wanneer je een openbaar toilet gebruikt is het vrijwel nutteloos om de bril met toiletpapier te bedekken
Advertisement

Wat openbare toiletten betreft, heeft ieder van ons zijn gewoonten. Hoe vaak we ze ook proberen te vermijden, af en toe ontkomen we er niet aan. Onze ouders hebben ons van kleins af aan de op te volgen hygiënevoorschriften geleerd, die waarschijnlijk dezelfde zijn die we vandaag nog steeds toepassen. Openbare toiletten, hoewel vaak schoongemaakt, worden door veel mensen gebruikt en dit maakt ze "gevaarlijk". Om onaangename incidenten te voorkomen, hebben sommige mensen de gewoonte om het openbare toilet te gebruiken door de bril met toiletpapier te bedekken en er vervolgens op te gaan zitten.

Maar blijkbaar is dit juist verkeerd; het is niet alleen geen effectieve barrière tegen bacteriën, maar het lijkt erop dat het toiletpapier zelf een nest van bacteriën is.

via thesun.co.uk

Advertisement
Wanneer je een openbaar toilet gebruikt is het vrijwel nutteloos om de bril met toiletpapier te bedekken - 1

Openbare toiletten worden letterlijk door bacteriën "besmet": ze verspreiden zich ook ver van het toilet door de afvoer van water en handendrogers. Dankzij de luchtstroom zitten de ziektekiemen op muren, deuren en... op wc-papier!

De toiletbril bedekken met toiletpapier is daarom volkomen nutteloos: niet alleen is wc-papier geen effectieve barrière tegen bacteriën, maar het zit zelf al vol met bacteriën. Het isoleren van de bril en vervolgens op iets gaan zitten dat nog vuiler kan zijn, is dus onzinnig.

In openbare toiletten moet je elk contact met intieme delen vermijden en dit betekent dat je het "staand" zou moeten doen: naast deze gouden regel zijn er anderen die zouden moeten worden opgevolgd. Raak de deurhendel nooit aan en vermijd het gebruik van handendrogers: de eerste behoren tot de meest vervuilde objecten in een toilet, terwijl de laatste een krachtige luchtstroom genereert die de bacteriën rondblaast. Het gebruiken ervan betekent dat je er mee bedekt zult zijn!

 

Advertisement