8 levenslessen die een moeder altijd doorgeeft aan haar dochter - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 levenslessen die een moeder altijd…
Geluk krijg je niet van de materiële dingen die je koopt, maar van de ervaringen die je opdoet 8 fouten waarvan je nooit gedacht had te zullen maken wanneer je de vaatwasser gebruikt

8 levenslessen die een moeder altijd doorgeeft aan haar dochter

03 November 2018 • Door Janine
2.903
Advertisement

De relatie tussen moeder en dochter is een speciale band: in de loop van de jaren doorkruist ze momenten van ups en downs, maar een dochter zal altijd haar moeder in haar hart hebben en zal haar lessen bij vele gelegenheden in haar leven navolgen. Als het om dochters gaat, hebben moeders veel verantwoordelijkheden; ze zullen hun dochters de waarde van vrouwelijkheid moeten doorgeven, waarbij ze alle aspecten benadrukken die een vrouw zijn in dit tijdperk kan betekenen.

Er zijn minstens 8 lessen die een moedige moeder haar dochter leert om haar voor te bereiden op de wereld.

8 lessen die een dappere moeder haar dochter leert

foto: maxpixel.net
  1. Herken je fouten: fouten maken is menselijk en daar is niets mis mee. Integendeel, een fout is iets dat helpt te erkennen dat wat je doormaakt niet de juiste manier is en dat je het moet veranderen.
  2. Zonder voorwaarden liefhebben: over de onvoorwaardelijke liefde is er geen beter voorbeeld dan dat van een moeder die haar kinderen negen maanden lang in haar baarmoeder heeft gedragen. Wanneer een moeder van haar kind houdt, geeft ze haar een concreet voorbeeld van deze liefde.
  3. Geef anderen geen macht om je zelfrespect te bedreigen: zelfvertrouwen is iets dat van binnenuit is opgebouwd, zodat geen enkele externe factor een groot gevaar kan vormen. Een moeder leert haar dochter altijd hoe je zelfrespect opbouwt, te beginnen met eigenliefde.
  4. Streef altijd het geluk na: als ze groot is, zal een dochter meerdere malen moeten kiezen of haar geluk op de eerste plaats staat of niet. Een moedige moeder leert haar dochter dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen geluk en dat het een onschendbaar recht is om het na te streven.
foto: pixabay.com

5. Wees sterk en medelevend: moedig en zelfverzekerd zijn wordt vaak verward met egoïstisch te zijn. Een zeer sterk persoon zal zich echter ook kunnen inleven tot de gevoelens van anderen, en zal weten te luisteren en ondersteunen. Een moeder leert haar dochter sterk en een vriendin te zijn.

6. Schaam je niet om hulp te vragen: vragen om hulp is geen teken van zwakte. Het betekent het herkennen van je grenzen en dit is een daad van grote moed. Een moeder zal er altijd zijn voor haar dochter, om haar te laten zien dat je door te vragen om hulp door kan gaan zelfs als alles verloren lijkt.

7. Je vrouwelijkheid beschermen: voor sommigen zal vrouwelijkheid een teken van zwakte zijn, dus zij zullen proberen er misbruik van te maken. Vrouwelijkheid is iets waar je met waardigheid en bewustzijn mee om moet gaan.

8. Aanvaard jezelf zoals je bent: geluk komt altijd na zelfacceptatie. Van jezelf houden om hoe je bent, met je eigen grenzen en verdiensten is de eerste stap om een toestand van stabiele sereniteit te bereiken waarnaar een vrouw altijd moet streven.

Dit zijn de meest waardevolle lessen die een moeder kan overbrengen op haar dochter: heb jij andere?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt