De figuur die je als eerste ziet, zou je aanwijzingen kunnen geven over je huidige psychologische situatie

Janine image
door Janine

26 Oktober 2018

De figuur die je als eerste ziet, zou je aanwijzingen kunnen geven over je huidige psychologische situatie
Advertisement

Er zijn afbeeldingen - vaak "optische illusies" genoemd - die zich bijzonder lenen voor verschillende visuele interpretaties. Op deze afbeeldingen wordt een stel lijnen en kleuren zorgvuldig bestudeerd om het menselijk brein te misleiden, waardoor een totaal en eenduidig begrip van de inhoud onmogelijk wordt. De manier waarop we ze waarnemen, kan afhankelijk zijn van verschillende factoren, wat betreft omgeving of gewoon visueel, maar soms is het ook de psychologie: dit is het bewijs dat ambivalente beelden vaak door psychologen worden gebruikt om de menselijke geest te onderzoeken. Hieronder willen we drie bijzondere afbeeldingen laten zien, in de hoop dat je iets meer over jezelf zult begrijpen.

Advertisement

1 - Welke figuur zie je als eerste op deze tekening? Bekijk het even en lees hieronder wat het betekent.

1 - Welke figuur zie je als eerste op deze tekening? Bekijk het even en lees hieronder wat het betekent.

Als je een vrouw bent:

1. Heb je het gezicht van een man als eerste gezien? Het betekent dat je een sterke sensuele spanning hebt en dat je geïnteresseerd bent in het zoeken naar een relatie. Als je al een partner hebt, geeft het zien van het gezicht van de man aan dat je tevreden met je relatie bent, dat hij de eerste van je gedachten is.

2. Heb je het gezicht van de vrouw als eerste gezien? Het kan erop duiden dat je heel zeker bent van jezelf, dat je je goed voelt over je lichaam en dat je een optimistische houding hebt.

Als je een man bent:

1. Heb je het gezicht van de man als eerste gezien? Het zou kunnen betekenen dat je, ergens in je onderbewustzijn, bezorgd bent over een relatie met een man, of het nu een vriend, een collega of een kennis is.
2. Heb je het gezicht van de vrouw als eerste gezien? Het kan erop wijzen dat je klaar bent voor een relatie, en zelfs als je het je niet realiseert, ben je er naar op zoek; als je te nadrukkelijk bezig bent, geef jezelf dan tijd en je zult zien dat het zal komen wanneer je het het minst verwacht.

 

Advertisement

2 - Wat zie je als eerste op de tekening?

2 - Wat zie je als eerste op de tekening?

  1. Een auto: de auto staat voor vrijheid en zou kunnen betekenen dat je je onafhankelijkheid zeer serieus neemt; het zien van de auto kan duiden op een open en moedige persoonlijkheid, iemand die graag mensen ontmoet en het leven op een natuurlijke manier ervaart.
  2. Een man met een verrekijker: deze figuur is een klassieker van mensen met een grotere praktische betekenis; je bent waarschijnlijk iemand die de details weglaat om de dingen als geheel te zien en een effectieve oplossing te vinden. Je neemt snel informatie op, ook als er soms oppervlakkigheid is.
  3. De letter A: is het moeilijkst om te zien, en duidt op een sterke onderzoekings en observatiegeest; je bent waarschijnlijk een zeer intuïtief persoon, die niet stopt bij de buitenkant en zich niet laat leiden door eenvoudige conclusies.

 

3 - Tenslotte, welke figuur zie je hier als eerste?

3 - Tenslotte, welke figuur zie je hier als eerste?

1. Een oudere man: het zien van het gezicht van een oude man duidt op een aardige persoonlijkheid, die weet hoe hij zich gemakkelijk kan inleven in anderen; bovendien ben je waarschijnlijk een creatief persoon, die de dingen net iets anders ziet dan de meeste anderen.
2. Een vrouw: het zien van een vrouw veronderstelt een meer analytische, berekenende (in een goede zin) mentaliteit en die de neiging heeft om zich te verliezen in redeneren; je hebt de neiging je creatieve kant in bedwang te houden ten gunste van de intellectuele kant, wat niet noodzakelijk negatief is.

We hopen dat je wat stof tot nadenken hebt gekregen om iets meer te begrijpen over je mentale en sentimentele situatie... Wat over onszelf nadenken kan nooit kwaad!

Advertisement