Als je deze 15 kenmerken hebt, maak je deel uit van een type persoonlijkheid dat wordt beschouwd als een van de zeldzaamste ter wereld

Janine image
door Janine

28 Oktober 2018

Als je deze 15 kenmerken hebt, maak je deel uit van een type persoonlijkheid dat wordt beschouwd als een van de zeldzaamste ter wereld
Advertisement

Beginnend met het werk van psychoanalyticus Carl Jung op psychologische typen, die hij een van zijn belangrijkste werken noemde, bedachten Katharine Cook Briggs en haar dochter Isabel Briggs Myers de zogenaamde "Myers-Briggs type indicator", of MBTI, die de persoonlijkheden van individuen in 16 typen op basis van 4 kenmerken verdelen: extraversie/introversie, intuïtie/perceptie, denken/voelen en perceptie/oordeel.

De INFJ is een van deze 16 soorten persoonlijkheden, het acroniem staat voor introversie, intuïtie, gevoel en oordeel. Mensen onder deze categorie zijn uniek in de wereld vanwege de kenmerken die hen van anderen onderscheiden. Wat maakt ze zo speciaal? Laten we het samen ontdekken.

via Myers–Briggs Type Indicator

Advertisement
niekverlaan/pixabay

niekverlaan/pixabay

  1. Ze schrijven graag: ze geven er de voorkeur aan om hun gedachten en stemmingen te uiten met schrijven, in plaats van met woorden.
  2. Ze denken veel na: hun introversie leidt ertoe dat ze vaak nadenken over sociale relaties, die al dan niet met iemand kunnen worden aangegaan.
  3. Alles of niets: het zijn perfectionisten en niet snel tevreden. Ze denken dat als je niet in staat bent om iets te doen, het beter is om er niet aan te beginnen.
  4. Ze hebben moeite met het uiten van hun gedachten: hun gedachten zijn zo verwarrend en complex dat ze moeite hebben om ze uit te spreken.
  5. Ze geven er de voorkeur aan om alleen te zijn: om hun ideeën te ordenen en contact te maken met hun innerlijke zelf, geven ze er de voorkeur aan om alleen te zijn, dit betekent niet dat ze asociaal zijn.

Advertisement
Pexels

Pexels

6. Ze kunnen zich aanpassen: doordat ze zijn wat ze zijn, kunnen ze zich gemakkelijk aanpassen aan elke situatie of plaats waar ze zich bevinden.

7. Ze zijn empathisch en gevoelig: ze zijn erg attent en vrijgevig, en schieten onmiddellijk anderen te hulp .

8. Ze selecteren hun vrienden: ze zijn niet asociaal, maar kiezen zorgvuldig degenen met wie ze omgaan.

9. Ze zijn nieuwsgierig: ze zijn gefascineerd door de mysteries van het leven en proberen er steeds meer over te leren.

10. Ze vertrouwen zichzelf: ze kunnen naar hun instinct luisteren en voor anderen waarnemen als er iets mis is.

 

 

nikkitink44/pixabay

nikkitink44/pixabay

11. Het zijn werkers: ze zijn absoluut niet lui en aangezien ze ook perfectionistisch zijn, proberen ze op alle mogelijke manieren hun doelen te bereiken door hun best te doen.

12. Ze kijken verder dan het heden: ze maken zich zorgen over de belangrijke dingen in het leven, dus richten ze zich meer op de toekomst dan op anderen.

13. Ze hebben vaardigheden van problem solving: ze weten problemen met eenvoud op te lossen en vinden de juiste en meest geschikte oplossing voor de situatie.

14. Ze zijn tegenstrijdig: hun emoties veranderen constant en het is vaak moeilijk om ze te begrijpen.

15. Ze begrijpen mensen meteen: hun emotionele intelligentie stelt hen in staat om onmiddellijk te begrijpen wie ze voor ogen hebben, om zichzelf te kunnen beschermen tegen de mensen die hen kunnen schaden.

Advertisement