Welke van deze alchemistische symbolen trekt je het meest aan? Het antwoord zal onthullen welke uitdaging je op dit moment ondervindt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Welke van deze alchemistische symbolen…
Een echtpaar koopt een oude vrachtwagen op Ebay en weet er een volledig uitgeruste camper van te maken Een hond vindt een tas en trekt de aandacht van zijn baasjes: hij zal een onschuldig leven redden

Welke van deze alchemistische symbolen trekt je het meest aan? Het antwoord zal onthullen welke uitdaging je op dit moment ondervindt

04 November 2018 • Door Janine
5.510
Advertisement

Tot de achttiende eeuw werden alchemisten beschouwd als dragers van esoterische, magische kennis. Hun studie is afgeleid van de combinatie van enkele wetenschappelijke disciplines, voor ons vandaag geconsolideerd, zoals chemie, fysica, geneeskunde en zelfs metallurgie, met de astrologie. Hun hoofdtaak is om mensen naar absolute perfectie te leiden, naar God. Voor hun onderzoek proberen ze lood te transformeren, dat negativiteit symboliseert, in goud, het tegenovergestelde en dat voor perfectie staat. Bovendien hebben deze meesters van esoterie de menselijke spiritualiteit in zeven niveaus ingedeeld, elk corresponderend met een specifieke planeet en metaal. Deze catalogisering heeft altijd de functie van naar boven leiden.

Welke van deze zeven symbolen staat het dichtst bij wat je bent en wat je gaat doen?

foto: Simona Ichariba
  1. Zilver, de weg van genezing: als je het eerste symbool hebt gekozen, betekent dit dat je bent begonnen aan het pad van intuïtie en genezing. Je moet meer vertrouwen hebben in je intuïtie, die je goed zal begeleiden op je levenspad. Deze laatste heeft je er misschien vaak toe gebracht om te gaan met een ziekte, zowel fysiek als mentaal. Het is om deze reden dat je de neiging hebt om een goede genezer te worden, maar om dat te zijn zul je eerst aan jezelf moeten werken.
  2. Lood, de weg van de transformatie: als je voor het tweede symbool hebt gekozen, weet dan dat je de moeilijkste hebt gekozen, die van lood. Waarschijnlijk heb je veel geleden in je leven en dit heeft je keuze beïnvloed. Je moet de pijn loslaten en het in iets anders veranderen.
  3. De vijver, het pad van de wijzen: dit is de weg van ervaring en wijsheid. Je presenteert jezelf als een ambitieus persoon, die dorst naar kennis heeft en die graag leert over het leven door middel van ervaring. Je voedt altijd je honger naar kennis.
  4. Mercurius, de weg van reizigers: dit is het pad van het mysterie. Als je dit symbool hebt gekozen, betekent dit dat je nieuwsgierigheid je altijd naar het zoeken naar de waarheid brengt. Deze zoektocht leidt je echter naar plaatsen die je niet kunt bereiken, zodat je je gemakkelijk verveelt op deze wereld en constant op zoek bent naar iets anders dat je stimuleert. Misschien moet je meer leren over wat je hebt om het meer te kunnen waarderen.
  5. IJzer, de weg van krijgers: dit metaal symboliseert groei, strijd, lust en ambitie. Je bent altijd een jager in je leven geweest en door de pijn heb je een dominante en beschermende persoonlijkheid ontwikkeld. Je moet leren om je meer open te stellen voor anderen en je te ontspannen.
  6. Goud, het pad van perfectie: om perfectie te bereiken, moet je proberen je leven geweldig te maken, ook door anderen te leren vergeven.
  7. Koper, het pad van charismaten: koper wordt geassocieerd met schoonheid, jeugd en artistieke creativiteit. Je pad zorgt ervoor dat je naar evenwicht en schoonheid in elk mens zoekt. Maar deze wereld zit vol gebreken en je moet leren iedereen te accepteren, inclusief jezelf.
Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt