Welke van deze 2 gezichten lijkt jou gelukkiger? Het antwoord onthult iets over jou

Janine image
door Janine

16 Juli 2023

Welke van deze 2 gezichten lijkt jou gelukkiger? Het antwoord onthult iets over jou
Advertisement

Volgens verschillende theorieën over de werking van de hersenen wordt beweerd dat een van de hersenhelften domineert over de andere. Deze dominantie leidt tot een aantal verschillen in de gedachten en persoonlijkheden van mensen. Als bijvoorbeeld de linkerhersenhelft de overhand heeft, neigt men ertoe logischer, analytischer en objectiever te zijn. Als het daarentegen de rechterkant is, manifesteren zich kenmerken als intuïtie, reflexiviteit en subjectiviteit. We willen je een leuke test aanbieden om erachter te komen welke hersenhelft bij jou overheerst en misschien een aspect van je persoonlijkheid onthullen dat je misschien niet kent.

Kijk goed naar de afbeelding hieronder en noteer welke van de twee gezichten er gelukkiger uitziet.

via Depor

Guardachevideo

Guardachevideo

Als je het eerste gezicht hebt gekozen, prevaleert de linkerhersenhelft boven de rechter.

De linkerhersenhelft wordt geassocieerd met logica, taal en analytisch denken. Herken je jezelf in deze omschrijving, dan ben je iemand die graag nadenkt voordat je handelt. Je hebt een rationele en objectieve geest en hebt de neiging om de voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen voordat je beslissingen neemt. Je houdt er niet van om onvoorbereid te zijn op nieuwe situaties en je volgt de regels meestal nauwkeurig op. Je intelligentie en methodische aanpak worden vaak bewonderd en gerespecteerd door anderen.

Advertisement
Guardachevideo

Guardachevideo

Als het tweede gezicht echter gelukkiger lijkt, betekent dit dat de rechterhersenhelft de overhand heeft op de linkerhersenhelft.

De rechterhersenhelft wordt geassocieerd met creativiteit, expressiviteit en intuïtie. Als dit jouw keuze is, ben je iemand die zich laat leiden door het hart en zich graag op verschillende manieren uit. Je hebt een meer intuïtieve benadering van het leven en denkt na over de ervaringen die je hebt gehad. Elke ervaring is een kans voor jou om te leren en te groeien. Je kunt je emoties niet verbergen en bent vaak erg expressief. Mensen om je heen kunnen gemakkelijk zien of je ergens blij, gefrustreerd of boos over bent. Je hebt het vermogen om mensen met goede bedoelingen te herkennen en omringt je het liefst met vrienden die je steunen en begrijpen.

Wat vind jij van deze persoonlijkheidstest? Herken je jezelf in een van de twee beschrijvingen?

Advertisement