Opgroeien met grootouders drukt een onuitwisbare stempel op de ziel van het kind - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Opgroeien met grootouders drukt een…
Een arts raadde haar de zwangerschap af te breken, na 15 maanden schrijft ze met haar dochter een brief De wereld heeft een wanhopige behoefte aan vriendelijkheid, laten we zorgen dat het weer in de mode komt

Opgroeien met grootouders drukt een onuitwisbare stempel op de ziel van het kind

Door Janine
17.750
Advertisement

Iedereen kent het belang van grootouders als het gaat om het opvoeden van een kind. Er bestaat geen waardevollere hulp dan degene die ze je kunnen geven dankzij hun liefde en ervaring. Het is geen toeval dat het belang van deze figuren voor de groei van een kind bijna net zo belangrijk is als dat van de ouders. Grootouders weten zich geliefd te maken bij hun kleinkinderen vanwege hun tederheid, omdat ze meer dan eens "een oogje hebben dichtgeknepen" en vanwege het begrip dat alleen zij soms kunnen geven. Misschien is het juist daarom dat samen met grootouders opgroeien altijd onuitwisbare herinneringen achterlaat bij kinderen.

foto: Pxhere

Grootouders zijn sleutelfiguren in de groei van een kind, het zijn referentiepunten waar kleinkinderen altijd met liefde en respect tegenop kijken. De opvoeding die alleen een grootvader kan geven, levert ook voordelen op voor de groei van het kind, dankzij de verschillende lessen die ze op hun kleinkinderen overbrengen. Maar hoe gaat dit in zijn werk?

Door middel van hobby's, verhalen uit het verleden over familietradities, liedjes of spelletjes van vele jaren geleden en vele andere dingen die kinderen samen met hun grootouders kunnen doen. Daarnaast zijn ze:
1. Rustiger en minder gestrest: om deze reden zijn ze altijd lief en tonen ze een buitengewone empathie voor hun kleinkinderen!
2. Ze zijn veel geduldiger dan toen ze jong waren: ze zijn veel minder kritisch dan dat ze vroeger waren! Ze richten zich alleen op de goede dingen van het kind door de sterke kanten in plaats van zwakheden in hem naar boven te halen
3. Betere communicatie op emotioneel niveau: het is om deze reden dat een kind zich vaak beter begrepen voelt door grootouders dan door ouders

 

foto: Maxpixel

Het is duidelijk dat het niet alleen grootouders zijn die positieve energie overbrengen aan kinderen! Het zorgen voor de kleinkinderen zorgt namelijk voor vitaliteit, vreugde en onvoorwaardelijke liefde in het dagelijks leven. Daarom kan worden gezegd dat kinderen graag tijd doorbrengen met hun grootouders, juist om wat ze op emotioneel niveau kunnen geven in vergelijking met hun ouders. Ze zijn ook minder streng en flexibeler wat betreft regels dan de moeder en de vader: opa en oma kunnen zelden nee zeggen tegen hun kleinkind!

Opgroeien met grootouders laat vervolgens onuitwisbare sporen achter die een kind tot de volwassenheid zal doortrekken. Niemand kan je emoties of de reden voor je rebellie begrijpen, of je beter troosten dan een opa.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt