Na je 40e zou je maar drie dagen per week moeten werken: dat zegt de wetenschap! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Na je 40e zou je maar drie dagen per…
Boogschutters zijn unieke mensen: dit zijn de 10 eigenschappen die hen speciaal maken Minder dan 7 uur per nacht slapen kan ernstige gevolgen hebben voor lichaam en geest

Na je 40e zou je maar drie dagen per week moeten werken: dat zegt de wetenschap!

Door Janine
4.056
Advertisement

Hoewel de arbeidswetgeving sterk kan variëren, afhankelijk van de staat van verblijf en het bedrijf, wordt het leven van de overgrote meerderheid van de mensen voornamelijk bezet door het werk, die meestal rond de 40 uur per week is. Er blijft uiteraard weinig ruimte voor hobby's en sociale contacten over, omdat we in de vrije tijd vaak andere dingen te doen hebben zoals het huishuiden, de boodschappen en ga zo maar door.

Als jij ook denkt dat het aantal uren vrije tijd te beperkt is, lijkt de wetenschap je nu gelijk te geven: het lijkt erop dat een 25-30-urige werkweek ideaal is, vooral na het 40e jaar.

foto: pixnio

Dit onderzoek werd in 2016 uitgevoerd door het Institute of Applied Economics and Social Research aan de Universiteit van Melbourne, in Australië. De onderzoekers analyseerden 3.500 vrouwen en 3.000 mannen door hen te onderwerpen aan cognitieve testen die bestonden uit het hardop voorlezen, getallen vooruit en achteruit tellen, associaties maken tussen letters en cijfers, in enkele seconden.

De onderzoekers analyseerden de prestaties en kwamen tot de conclusie dat 3 werkdagen per week nuttig zijn voor het behoud van cognitieve functies, waardoor de werknemer productiever kan zijn. De tijd die wordt "verloren" door het verkorten van de tijd, wordt in feite verdiend door de productiviteit, omdat een werknemer die minder gestrest en moe is, creatiever en doelgerichter zal zijn.

foto: pexels

We adviseren je natuurlijk niet dit artikel uit te printen en naar je baas te brengen, ook omdat we niet denken dat hij het ermee eens zou zijn om je vanaf morgen twee vrije dagen per week te geven; deze gegevens kunnen echter nuttig voor je zijn om een beslissing te nemen wat betreft het werk, voor het geval je wordt gevraaagd om overuren te maken of misschien extra diensten in het weekend te doen.

Langer werken betekent niet noodzakelijkerwijs meer werken, het gaat om kwaliteit. En de kwaliteit hangt niet alleen af van de vaardigheden, maar ook van de mentale frisheid, de wil en de passie voor het werk. Allemaal dingen die een werknemer die gestresst of overmatig onder druk staat, niet zal hebben.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt