De hond wordt naar de begrafenis van zijn baasje gebracht en benadert hem om voor de laatste keer afscheid te nemen

Janine image
door Janine

06 December 2018

De hond wordt naar de begrafenis van zijn baasje gebracht en benadert hem om voor de laatste keer afscheid te nemen
Advertisement

We zijn er allemaal van overtuigd: het wezen dat meer dan wie ook loyaliteit en liefde vertegenwoordigt, is ongetwijfeld de hond. Deze lieve dieren kunnen fantastische metgezellen van het leven zijn; ze laten hun baasje nooit in de steek, ze blijven bij ze tot het einde en riskeren zo nodig hun eigen leven voor hun veiligheid.

Een voorbeeld van deze toewijding wordt gegeven door Sadie, een kruising van 13 jaar die moest lijden onder het verlies van haar geliefde baasje, die iedereen een onweerlegbaar bewijs van haar liefde gaf. Het begon allemaal toen Sadie's baasje plotseling stierf aan een hartaanval...

Advertisement
Alan Levine/Flickr

Alan Levine/Flickr

Voor zowel de hond als de vrouw van de man, Julia Beaulieu, was het een schokkend moment. De man was thuis toen hij zich niet goed voelde, en de hulpverleners kwamen meteen. Na enkele pogingen om hem te reanimeren, beseften ze dat er niets meer te doen was.

Zoals zijn vrouw vertelt, ging de hond, toen de artsen stopten met reanimeren, bij de man staan, drukte zijn neus tegen de hand van de man alsof ze hem wakker wilde maken. Wat de volgende dagen gebeurde bevestigde het vermoeden: Sadie had niet begrepen wat er was gebeurd.

Advertisement
Rusty Clark ~ 100K Photos/Flickr

Rusty Clark ~ 100K Photos/Flickr

In de dagen daarop begon de hond tekenen van depressie te vertonen: ze at niet meer en viel 4 kg af; bovendien ging ze vaak naar het raam toe, wachtend op de komst van de auto van zijn baasje, zoals ze altijd deed. Omdat ze zo verdrietig was haar hond in die staat te zien, besloot Julia haar mee te nemen naar de begrafenisceremonie.

Het was bij die gelegenheid dat het rouwcentrum deze trieste en ontroerende foto maakte: Julia en Sadie naderden de kist; de hond richtte zich op haar poten en keek in de kist. Op haar snuit leek Julia een uitdrukking van verbazing te zien... na een paar seconden gevolgd door een meer ontspannen blik. De rest van de ceremonie bleef Sadie stil bij haar "moeder".

Elements Cremation, Pre-planning & Burial/Facebook

Elements Cremation, Pre-planning & Burial/Facebook

Toen ze thuiskwamen, ging de hond de keuken in, en na dagen vasten begon ze eindelijk weer iets te eten. Julia begreep toen wat er was gebeurd: tot dat moment wachtte Sadie op haar baasje. Afscheid nemen van haar "vader" was de enige manier om hem te laten gaan.

Advertisement